avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare tehnica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare tehnica

Daca o persoana se angajeaza la o firma pe 25 iunie,are concediu medical in luna iulie si pana pe 20 iunie a lucrat la alta firma,cand calculam indemnizatia de cm tinem cont si de venitul persoanei pe care l-a avut la cealalta firma?Zilele lucratoare din primele 5 zile calendaristice le suporta firma la care lucreaza insa daca luam in calcul salariile avute la firmele la care a mai lucrat e posibil ca firma actuala sa ii plateasca pt zilele de concediu mai mult decat i-ar plati raportat la salariul pe care il are la firma la care lucreaza.Cum se procedeaza practic?In mod normal se considera si salariile de la firmele unde a mai lucrat in functie de timpul lucrat,dar e corect asa?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:01, 11 Septembrie 2008
@eu.ro.lex: Vorbesti in numele tuturor utilizatorilor de pe forum? Sau vorbesti in numele unei organizatii? :O
Lamureste-me si pe mine, te rog, pentru ca nu inteleg pluralul. Poate e cineva in forum care stie raspunsul in cauza. :)
Se poate intampla si cazuri in care daca salariatul proaspat angajat intra in concediu medical, iar in momentul in care ii platiti acele 5 zile sa ii iasa mai mult decat salariul pe care il ia in mod obisnuit pentru ca din calculul salariului in ultimele sase luni sa iasa aceasta suma mai mare.
Scuze pentru dezacorduri, dar idea ramane.
eu.ro.lex a scris:

Ne pare tare rau, dar nu avem raspunsul pe care-l cautati.
Pentru calcule, potriviri,dezbate si lamuriri, va rugam sa va adresati ITM.
Acest site a fost creat pentru informatii scurte si sugestii in anumite chestiuni,in nici un caz pentru a inlocui birourile de avocatura si consultanta juridica.
Va dorim succes ! =D>


...
Revin: daca in cazul unui conc. medical apare situatia in care la stabilirea indemnizatiei trebuie sa se ia in calcul salariul persoanei care a mai lucrat si o alta firma/firme in ultimele 6 luni,salariu pentru o fractiune de luna si pt o luna intreaga,conform legii : se tine cont de salariile avute de persoana respectiva la alte firme in ultimele 6 luni :(?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
Admin, administrator
Legea nu specifica in mod limpede,se refera la ultimele 6 luni,prin urmare intrebarea ar trebui adresata la casmb.Deasemenea , nu e normal ca cineva sa lucreze pt o firma si sa se imbolnaveasca la cateva zile dupa ce s-a angajat la alta firma iar ultima firma sa-i suporte medicalul.Parerea mea personala este ca diferenta in plus iesita din calcul sau chiar toata indemnizatia,daca s-a angajat in aceeasi luna la 2 firme,sa-i fie suportata de cas pt ca cas a incasat contributiile la salarii de la prima firma.

Alte discuții în legătură

Concedii medicale cum procedati la stabilirea bazei de calcul a unui CM, daca in ultimele 6 luni a mai avut un concediu medical : a) adunati doar brutul pt perioada efectiv ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical si contributii dona77 dona77 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajat din data de 22.04.14 (deci 5 zile lucrate in aprilie), in perioada sept.2013-martie 2014 beneficiar indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului medical dupa ccc - doi angajatori iuliacostea iuliacostea Va rog sa ma indrumati: cic mi s-a terminat in data de 4 martie (in 4 martie copilul meu a implinit 2 ani), trebuia sa incep serviciile (1 cu norma intreaga, ... (vezi toată discuția)