avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari sporuri - REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari sporuri - REVISAL

Sporurile salariale din statul de plata aferent lunii august 2011 difera fata de cele ale lunii septembrie 2011. Trimit registrul electronic in octombrie. Trebuie sa trimit doua registre?:O in aceeasi zi...
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 27 Octombrie 2011
Dupa ce trec salariile si sporurile lunii august cum fac pentru septembrie? Aleg modificare contracte?Cum se vede in Revisal ca am avut sume diferite in cele 2 luni?
Si nu am lamurit ce trecem la salariu in cazul unui salariat care a avut zile de concediu de odihna in luna.Salariul de baza aferent zilelor lucrate?
Herra_ a scris:

Ati spus corect "termen maxim". Orice modificare se poate comunica in maxim 20 de zile de la producerea ei. Asadar puteti trimite august si septembrie.


Completarea, respectiv înregistrarea în registru a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) din HG nr. 500/2011 se face în termenele prevăzute la art. 4 din acelaşi act normativ.

Art.4 (2) din HG nr.500/2011 :
Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Vorbesc de lunile august si septembrie, pentru care termenul de comunicare (data limita) este 01.11.2011. Pentru restul depunerilor respectam termenul maxim de 20 de zile. Ma insel?
Gresiti ... in aprecierea termenului prevazut de HG nr.500/2011 pentru transmiterea registrului ... acesta nu este de 20 de zile lucratoare in cazul modificarilor elementelor prevazute de art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) , ci cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare .

HG nr.500/2011 nu prevede niciun termen limita pentru transmiterea registrului in varianta noua... potrivit comunicatului remis de Inspectia Muncii, completarea, respectiv înregistrarea în registru a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) din HG nr. 500/2011 se face în termenele prevăzute la art. 4 din acelaşi act normativ cu precizarea că salariul, sporurile şi cuantumul acestora se completează şi pentru contractele individuale de muncă deja înregistrate, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Inseamna ca am intarziat cu modificarile lunii august fata de iulie? Iar modificarile lunii sept. trebuie sa le trimit cel tarziu in 19...? (sporuri noapte si de weekend)
Eu aveam de gand sa trimit pana in 25 octombrie REGES cuprinzand august si sept. Am intarziat? Ce nu inteleg?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Herra_, utilizator

Alte discuții în legătură

Consemnare sporuri si cfs in revisal NBIA NBIA Buna seara As vrea sa stiu daca in revisal trebuie consemnate lunar sporurile ocazionale si concediile fara salar? Daca da, care sunt termenele de ... (vezi toată discuția)
Revisal - inregistrare lunara modificare cuantum salariu si sporuri ela-ela ela-ela Buna ziua, In raspunsul dat de inspectia muncii se face referire la completarea in registru a oricarei modificari intervenite (lunar sau ocazional) [b]asupra ... (vezi toată discuția)
Modificari revisal Daliborka Daliborka Buna ziua am intels ca ar fi survenit anumite modificari privin inreigstrarea in revisal a unor modificari contractuale (privind schimbarea de functie , a ... (vezi toată discuția)