avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare functionari publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare functionari publici

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-lucrez intr-o institutie publica la resurse umane
- am colegi care sunt incadrati la noi in treapta 3 de salarizare de 1 an si jumatate si alte 6 luni lucrate intr-o alta institutie
Intrebarea este :
Are conditiile necesare avansarii in treapta tinand cont ca evaluarea pe 2007 a fost buna dar nu are 2 ani incheiati lucrati la noi?
Cel mai recent răspuns: alexasicoe , utilizator 13:55, 8 Decembrie 2008
Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta - art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005 (alineat introdus prin Legea nr.7/2007).
Din interpretarea lui, la stabilirea drepturilor salariale se va tine cont si de aceasta perioada rezultand ca la stabilirea sporului de vechime se va tine cont de perioada in care ati fost in CIC. Aveti dreptul la 10%.

Pentru promovarea într-o funcţie publică de execuţie din gradul profesional principal, funcţionarul public trebuie să aibă o vechime minimã în gradul de asistent şi în clasa corespunzătoare studiilor pe care le deţine. Funcţionarii publici trebuie sã fi obţinut cel puţin calificativul “foarte bine” la evaluarea anualã a performanţelor profesionale individuale din ultimii doi ani, şi trebuie sã îndeplinească cerinţele funcţiei publice pe care vor fi promovaţi.
Buna ziua,
Legat de acest subiect, insa cu referire la avasarea in treapta imediat superioara a functionarilor public, in conditiile art.33 alin.(3) din OG nr.6/2007- adica vechimea minima de 1 an in treapta si cu acordul conducerii institutiei - va rog sa-mi spuneti daca una dintre conditiile legale pentru aceasta avansare este si aceea a efectuarii in anul precedent a unui curs de perfectionare. Va adresez aceasta intrebare intrucat departamentul de resurse umane din cadrul institutiei in care lucrez mi-a comunicat ca efectuarea unui curs de perfectionare (de regula la INA) este o conditie pentru avansarea in treapta de salarizare. Intrucat, din motive independente de vointa mea, anul acesta nu am urmat o astfel de forma de perfectionare, iar institutia la care lucrez nu mai are prevazuta organizarea unor astfel de cursuri pana la sfarsitul anului, va rog sa-mi precizati daca lipsa efectuarii acestuia ma va afecta in momentul in care as putea solicita avansarea in treapta de salarizare 1, la data implinirii unui an in treapta 2 (momentan sunt expert principal treapta 2).

Mentionez ca in Statutul functionarilor publici, personal, n-am vazut nicio astfel de conditie. Este legal ca o institutie publica sa instituie astfel de reguli, sa le spun "interne", fara ca legea sa le prevada sau sa reglementeze cel putin posibilitatea acesteia de a-si stabili propriile reguli de avansare in treapta a angajatilor? In cazul in care considerati ca aceste "reguli" sunt abuzive, care considerati ca sunt masurile legale pe care le-as putea intreprinde?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.
elis a scris:

Pentru promovarea într-o funcţie publică de execuţie din gradul profesional principal, funcţionarul public trebuie să aibă o vechime minimã în gradul de asistent şi în clasa corespunzătoare studiilor pe care le deţine. Funcţionarii publici trebuie sã fi obţinut cel puţin calificativul “foarte bine” la evaluarea anualã a performanţelor profesionale individuale din ultimii doi ani, şi trebuie sã îndeplinească cerinţele funcţiei publice pe care vor fi promovaţi.

Va multumesc foarte mult pentru promptitudine si raspuns. Cu vechimea este am inteles, asa credeam si eu. La prima problema, intrebarea mea nu era referitoare la grad, acela este in regula, cand s-a facut reincadrarea din 2005 eu indeplineam conditiile pentru a trece direct in principal (eram deja de 2 ani, din 2003 in principal si la evaluari am primit "foarte bine") . Dintr-o eroare s-a facut in asistent si de aceea si tribunalul si curtea de apel mi-au dat castig de cauza . Intrebarea mea e referitoare la treapta I, II sau III de salarizare . Adica daca in anii lucrati aveam dreptul sa trec din treapta III in treapta II de salarizare . Daca se poate sa-mi spuneti ce conditii trebuiau indeplinite intre anii 2001 - 2005 ca sa se avanseze din treapta III in treapta II de salarizare ? Multumesc foarte, foarte mult .
Avansarea in treapta de salarizare imediat urmatoare se va face prin transformarea posturilor ocupate de cei care indeplinesc conditiile necesare, dupa aprobarea bugetului, avand totodata acordul din partea sefului de compatiment. Pentru a putea avansa, functionarul public trebuie sa aiba minim doi ani vechime si perfomante profesionale notate cel putin cu calificativul "bun" in anul precedent. seful institutiei respective poate reduce la un an vechimea minima necesara pentru avansare, insa acest lucru este posibil doar in cazurile exceptionale.

va multumesc foarte mult pentru promptitudinea cu care ati raspuns intrebarilor mele. Prin urmare, inteleg ca efectuarea unui curs de perfectionare nu este o conditie legala pentru avansarea in cazuri exceptionale. Sau institutia in cauza poate institui anumite reguli pentru aceste cazuri exceptionale ? Insa care ar fi baza legala, intrucat din ceea ce am citit, actualele prevederi nu clarifica acest lucru? Sau legea este permisiva si lasa la latitudinea sefului compartimentului sa hotarasca cine se incadreaza la "cazuri" exceptionale? multumiri

Alte discuții în legătură

Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta ILIANA BICA POPI ILIANA BICA POPI am fost avansata in grad cu 01.03.2009 , superior cu 3 - avansarea in treapta 2 se poate face dupa un an respectiv cu 01.04.2010. va multumesc (vezi toată discuția)
Acordare treapta lapa marin lapa marin au trecut aproape trei ani de la ultima treapta de salarizare primita si nu vor sa-mi acorde pe urmatoarea.nu am fost sanctionat in nici un fel.ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)