avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua,
As avea o intrebare legata de concediul de maternitate si cel de crestere copil. In cazul in care salariata a intrat in concediu de maternitate la 28 de saptamani si, in mod normal, dupa nastere i-ar ramane fix 42 de zile de concediu postnatal, insa aceasta naste mai tarziu cu cateva zile, ce se poate face in acest caz?
Daca din cele 42 de zile obligatorii nu i-au mai ramas decat 39, ca urmare a faptului ca a nascut mai tarziu decat preconizase medicul, ce se poate face? Raman de efectuat doar 39 de zile, desi obligatorii sunt 42?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:37, 5 Octombrie 2011
multumesc,astea le stiam,dar din ce imi spuneti dumneavoastra eu deduc ca nic i copie dupa conventia civila nu trebuie sa duca pt ca a dus adev de venit ,numai spun dovada platii.adica daca a platit sau nu Daca exista adev de la angajator ,copii dupa declaratiile obligatorii de la finante,eu consider ca este exces de zel sa ceri daca ai platit sau nu sau coopie dupa contract.Repet,le are...dar daca as fi in situatia ei nu le-as da,mai mult ei au sunat-O,NU AU SOLICITAT IN SCRIS ACEST LUCRU.Le-as cere sa-mi solicite in scris cu art de lege...si atunci sa vedem.
Cred ca aveti dreptate dar pana a fi recunoscuta ea se pierde timp si, fiind la mana lor, trebuie sa duca ce i se cere pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu inainte de nastere, concediu paternal, indemnizatie habar habar Buna seara! Am mai multe nelamuriri si as avea nevoie de parerile voastre. Sotia s-a angajat in luna august 2017. Eu lucrez de mai bine de 5 ani. Ne-a ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului - demersuri + durata postnatal sorina_a_b sorina_a_b As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare in vederea acodarii concediului si a indemnizatiei de crestere a copilului. O alta nelamurire se refera ... (vezi toată discuția)
Cocediul prenatal,post natal,indemnizatia si alocatia nou nascut ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua!Care sunt drepturile banesti ale proaspetelor mamici (inainte si dupa nastere)si cum se intra in posesia lor(documente necesare si unde se depun?)? (vezi toată discuția)