avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Cum se ajunge la o executare silita?
Mama a avut un proces prin care a pierdut o suprafata de teren si obligata la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 750 ron; constienta fiind de acest lucru a asteptat ca partea adversa sa vina sa intre in posesia acestui teren.Acest lucru nu s-a intamplat, totusi dupa un timp a primit instiintare de executare silita fiind obligata si la plata sumei de 4800 ron, 2300 ron cheltuieli de punere in posesie si 2500 ron cheltuieli excecutare silita.Am intrebat la executorul judecatoresc al partii adverse si a raspuns ca asta e procedura de punere in posesie, netinand cont de faptul ca partea adversa nu a venit deloc sa-si revendice terenul de bunavoie.Este posibil sa se treaca direct la executare silita? si aceste sume enorm de mari? Am facut contestatie la aceste sume si am pierdut procesul l-a care se mai adauga 2500 ron cheltuieli de judecata cu posibilitate de majorari.Alt fapt pe care il semnalez ar fi ca imediat ce am primit instiintarea de executare silita noi am facut contestatie la suma de 4800 ron, care ni s-a parut exagerat de mare, mama mea avand o pensie de 400 ron.Imediat ce a fost depusa contestatia am primit instiintare de partajare a bunurilor mamei fata de tatal meu.Acest proces s-a derulat in paralel cu contestatia, dar ulterior suspendat pt neprezentarea partii adverse.Acum s-a reluat acest proces de partaj, dar intre timp am facut recurs la contestatia sumei de executare silita.Ceva este ilogic in aceste procese ; credeti cumva ca avem vreo sansa de reducere a acestor sume?
Domnilor, dar chiar trebuie sa suplinim si lenea dvs. de-a cauta pe google?

Ia scrieti Camera executori Ploiesti si vedeti ... o fi secreta?

Pt Judetul Dambovita aveti CEJ de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.
cei 5 mil de lei vechi sunt avansul pentru onorariu de executare, acestia nu se pot recupera decat de la debitor, iar datele pe care le dati sunt insuficiente pentru a stabili daca exista sau nu o culpa a executorului sau a dvs., ar trebui studiat tot dosarul de executare de catre un avocat
Iar asta ar insemna sa cheltuiti alti bani pe avocat si nu prea cred ca veti obtine banii inapoi daca executorul nu are nicio culpa.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - onorariu executor z3usss z3usss cum se calculeaza onorariul unui executor judecatoresc la momentul de fata pentru o sulta rezultata in urma unui partaj?? este 10 la suta din suma datorata + ... (vezi toată discuția)
Executare silita cheltuieli de judecata ramona_gabriela ramona_gabriela Familia mea s-a confruntat cu urmatoarea situatie: 2 surori s-au constituit parte intr-un proces de partaj succesoral impotriva paratului CM; dupa cativa ani ... (vezi toată discuția)
Compensarea cheltuielilor de judecata reciproce ioanandrei ioanandrei Am avut un proces care s-a derulat astfel : TRIBUNAL instanta de fond -sectia comerciala ,am cistigat , CURTE de APEL instanta de apel sectia comerciala ,am ... (vezi toată discuția)