avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata datoriilor catre bugetul de stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata datoriilor catre bugetul de stat

Buna ziua!
Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca in cazul in care nu voi face dovada platii voi raspunde penal.Cat de penal ?este intrebarea mea si ce variante de scapare pot avea sa nu primesc vreo sanctiune.
Angajatii, tin sa mentionez sunt eu ,sotia si un prieten care a fost foarte bine rasplatit si acum are firma lui datorita mie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 19:17, 8 Octombrie 2011
Gabrielle Monique a scris:

"@jeorj

Si daca a avut posibilitatea sa le plateasca, dar nu a facut acest lucru?"

atunci fapta de a calcula, inregistra, retine si a nu vira la bugetul consolidat al statului suma cu titlul de retinere la sursa intruneste elementele constitutive ale infractiunii de stopaj la sursa , prevazuta de art. 6 din legea 241 /2005 cu aplicarea art. 41 al.2 cod penal.

... dar pana la urma @valculucian stie ce si cum a facut.

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
jeorj, utilizator
@jeorj

Multumesc, eu stiam acest lucru. Sper ca s-a lamurit si userul.
pneagu a scris:

Vinovate sunt institutiile statului care taraganeaza incasarea datoriilor catre bugete, iar acum se plang de bani la bugete

se plang de bani la bugete pentru ca au pus biruri aberante pe afaceri, imposibil (pentru majoritate) de platit, nu ca "taraganeaza" incasarea lor.

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
jeorj, utilizator
se plang de bani la bugete pentru ca au pus biruri aberante pe afaceri, imposibil (pentru majoritate) de platit, nu ca "taraganeaza" incasarea lor.

Si acest fapt este foarte adevarat, dar legiferarea lor nu a fost oprita pentru aprofundare si modificare de societatea civila si asociatiile patronale (si de ce nu sindicale), asa ca trebuie acum sa ne conformam legilor.
Fiecare caz are particularitatile sale insa un lucru este cert,majoritatea administratorilor de societati comerciale ignora voit obligatia achitarii sumelor datorate bugetul consolidat al statului sub pretextul lipsei posibilitatilor financiare.Paradoxul este ca societatile sunt in pierdere dar asociatii/administratorii se lafaie in vile si masini de lux.In astfel de cazuri solutia completelor de judecata,de genul celei din speta postata de @jeorj ,frizeaza bunul simt.
De multe ori se invoca argumentul "lipsei cadrului legal",insa nici cand acesta exista legea nu se aplica intocmai.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor angajatului ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca neplata contributiilor angajatilor este caz penal? Daca exista asa ceva puteti sa specificati si pasajul respectiv? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Neplata cas monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)