avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata datoriilor catre bugetul de stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata datoriilor catre bugetul de stat

Buna ziua!
Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca in cazul in care nu voi face dovada platii voi raspunde penal.Cat de penal ?este intrebarea mea si ce variante de scapare pot avea sa nu primesc vreo sanctiune.
Angajatii, tin sa mentionez sunt eu ,sotia si un prieten care a fost foarte bine rasplatit si acum are firma lui datorita mie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 19:17, 8 Octombrie 2011
xerex a scris:

Paradoxul este ca societatile sunt in pierdere dar asociatii/administratorii se lafaie in vile si masini de lux.In astfel de cazuri solutia completelor de judecata,de genul celei din speta postata de @jeorj ,frizeaza bunul simt.

ca sa te lafai in vile si masini de lux nu e necesar sa ai societate comerciala (si pe pierdere).

vezi puzderia de umflati si tuciurii cu asa ceva.

problema e ca nu-i ia nimeni la intrebari pe ei, ca persoane fizice (cu/fara societate), de unde "vilelele si masinile de lux"... ca raspunsul nu poate fi decat din furt sau/si activitati ilegale...

... faptul ca societatea nu plateste birurile n-are nicio legatura (legala) cu starea materiala a administratorilor (care pot fura de oriunde, nu neaparat din propria societate, sau desfasura orice activitate ilegala)...

... solutia din speta citata e perfect normala atata timp cat societatea comerciala are obligatia platii birurilor...
Subiectul topicului era "neplata datoriilor la bugetul de stat" si viza neachitarea la termen a obligatiilor cu retinere la sursa,care este o forma de evaziune fiscala.Daca din aceste sume se achizitioneaza vile si masini de lux nu inseamna "ca fura din propria societate", ci de la noi toti,inclusiv de la dumneavoastra,@jeorj.
ContSters145448, utilizator
nu rezulta de nicaieri ca vilele si limuzinele administratorilor sunt cumparate din banii retinuti neaparat de la salariati si nevirati bugetelor. (sunt infinite alte surse)

spuneam de solutia din speta citata ca e perfect normala atata timp cat societatea este cea care e obligata sa plateasca birurile, dar n-o face din motivele expuse.

si in realitate, majoritatea administratorilor de firme cu probleme in plata birurilor sunt ca si societatile care le au (tot cu probleme financiare, personale)

dvs. vorbiti de exceptii.
Nu doresc sa va contrazic,lucrez in domeniu si am realizat caexceptiile la care faceti referire sunt...REGULA,din nefericire.Nu contest insa faptul ca exista si astfel de cazuri de exceptie.
Cu stima,
ContSters145448, utilizator
Buna seara,
Eu intervin cu o corectie la cele scrise de mine in pagina anterioara. M-am mai documentat intre timp, am vorbit cu un coleg avocat legat de aceasta speta. Cele postate de userul nostru constituie elementele infractionale pentru delapidare si nu evaziune fiscala.
Aveti dreptate @xerex, de cele mai multe ori legea nu se aplica asa cum ne-am dori, dar nu suntem noi in masura sa judecam pe nimeni aici.:)
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor angajatului ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca neplata contributiilor angajatilor este caz penal? Daca exista asa ceva puteti sa specificati si pasajul respectiv? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Neplata cas monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)