avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat

am si eu o intrebare. se poate face un contract de comodat pt. un apartament care are 2 propietari din care unul este decedat de 10 ani si nu este facuta succesiunea?
va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: gordunel , utilizator 12:25, 19 Septembrie 2008
gordunel a scris:

am si eu o intrebare. se poate face un contract de comodat pt. un apartament care are 2 propietari din care unul este decedat de 10 ani si nu este facuta succesiunea?
va multumesc si astept raspuns

Se poate. Între coproprietarul iniţial şi moştenitorii coproprietarului decedat (în calitate de comodanţi) şi cel interesat să devină comodatar.

Riscul este ca, în situaţia în care există şi alţi moştenitori în afara celor care vor semna actul, acest act să nu fie opozabil respectivilor moştenitori.

Proprietatea se dobîndeşte, în cazul succesiunii, de la data deschiderii succesiunii şi nu de la data dezbaterii ei. Aşa fiind, moştenitorii pot să-şi exercite inclusiv dreptul de dispoziţie asupra bunurilor din masa succesorală de la data decesului autorului succesiunii.

Doar în cazul actelor de dispoziţie supuse întabulării este nevoie ca moştenitorii să-şi întabuleze dreptul de proprietate pentru a putea dispune de el. Contractul de comodat nefiind un astfel de act, nu se pune problema în acest fel.

Liviu S.Bordaş

elladomi a scris:

Nu se poate . Intai succesiunea.
Chestia cu 10 ani ati bagat-o crezand ca se poate prin uzucapiunea mica?
Sorry nu se mai poate .

Nu chestia cu 10 ani este cat se poate de reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comadat danuuu danuuu CARE SUNT CONDITIILE PENTRU A FACE UN CONTRACT DE MANDAT CU O PERSOANE SI CE RETINERI SE FAC LA VENITUL BRUT? (vezi toată discuția)
Drept de superficie cerut nudului proprietar ContSters69273 ContSters69273 Buna ziua as dori sa supun atentiei urmatoarea speta: Tatal meu a decedat in 1992, in anul 2002 am dezbatut succesiunea. La masa succesorala au intrat un ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)