avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... abuz politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

abuz politia rutiera

Buna ziua,

As dori sa adresez si eu o intrebare pe forum.
In data de 05,10,2011 am fost oprit de un agent de politie care se deplasa in fata mea la aprox 500 de m spunandu-mi ca am depasit pe linia continua o masina aflata intre mine si masina politiei.
Mentionez ca el a afirmat ca a vazut asta in oglinda retrovizoare aflandu-se pe acelasi sens de circulatie cu mine.
Martorul adica cel pe care l-am depasit a spus ca el nu a vazut ca eu l-as fi depasit pe linie continua si cu asta politistul la lasat sa plece dupa care mi-a intocmit proces verbal si mi-a ridicat permisul.
eu m-am dus la politie si am facut reclamatie de abuz in serviciu din partea politistului.
Intrebarea este daca credeti ca am vreo sansa ca aceasta sa se rezolve in mod favorabil si sa mi-se faca dreptate?
Procesul verbal o sa il contest in instanta in mod normal.
din pacate este cuvantul meu impotriva cuvantului lui.
Chiar asta ma deranjeaza si cred ca de-asta isi permit si ei sa faca asemenea abuzuri cand nu sunt martori.
In PV , agentu constatator ( din cite mi-a duc aminte) trebue sa specivice ca " conducatoru auto nr.____ a depasit auto nr.____ in zona de restrictie semnalizata cu (marcaj , indicator) In aceste conditi aveti martor , pe cine ati depasit Si eu am patit asa ceva , si am intrebat pe agent " Pe cine am pepasit ?" Pai .... Si a ramas moarta . Trebuia la declarati sa puneti aceias intrbare Sal-l semnati si sa va loati o copie , ca sa nu mai faca alte adaugiri in PV fara stirea dumneavoastra ,
Nu sunt expert in domeniu, dar est foarte probabil ca daca nu ai mentionat in Procesul Verbal obiectiunea ta si daca nu l-ai semnat, sa fi pierdut orice drept de contestare.

Prin faptul ca nu ai semnat, l-ai ajutat pe politistul respectiv sa te 'infunde' definitv.

Mai mult, prin faptul ca are si un martor ca nu ai avut obiectii, se pare ca are un caz solid.

Poate alti cititori mai bine informati sa aibe o sugestie salvatoare, dar pe viitor, semneaza PV-ul, iar daca ai obiectiuni, scrie-le! In felul acesta, obiectia ta este inregistrata formal.
Nu este chiar asa.
Nu este imposibil sa obtina castig de cauza in instanta.

Insa aveti dreptate ca pe viitor sa aiba grija la cele relatate de dvs.
Era de preferat sa formuleze obiectiuni daca avea de formulat...
din start trebuie scris si semnat!
obiectiunile nu sunt adevarate, nu sunt reale, nu corespund adevarului si nu sunt de acord cu ele....

chiar si asa.....

sa vedem cum dovedeste politisul pe "cine" a depasit.... in cel mai rau caz ajungeti la cedo pt ca nu poate face sarcine probei, deci tot castigati ( adica ar trebui sa castigati pe logica asta), vezi cauza Anghel contra Romaniei, deci mergeti pe teren batatorit.

(incercati si cu niste nulitati absolute si niste nulitati relative...., nu a scris locul dvs de munca si profesia dvs...conform ord 2 despre sanctiuni contraventionale, aveti acolo lista intreaga)
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Apel snuau 112 - intre abuz si alertare falsa (3 apeluri) ContSters83715 ContSters83715 Mama mea a sunat noaptea la 112 pentru ca politistii sa potolesca muzica de la vecini. La primul apel - nu s-a simtit nici o diferenta in muzica. La al doilea ... (vezi toată discuția)
Expertiza sonometrica - martor cu forta ContSters83715 ContSters83715 Daca vecinul refuza sa semneze o expertiza sonometrica platita de mine si nu am martor ca a refuzat, pot sa chem politia sa constate ca a refuzat ? oare va ... (vezi toată discuția)