avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... abuz politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

abuz politia rutiera

Buna ziua,

As dori sa adresez si eu o intrebare pe forum.
In data de 05,10,2011 am fost oprit de un agent de politie care se deplasa in fata mea la aprox 500 de m spunandu-mi ca am depasit pe linia continua o masina aflata intre mine si masina politiei.
Mentionez ca el a afirmat ca a vazut asta in oglinda retrovizoare aflandu-se pe acelasi sens de circulatie cu mine.
Martorul adica cel pe care l-am depasit a spus ca el nu a vazut ca eu l-as fi depasit pe linie continua si cu asta politistul la lasat sa plece dupa care mi-a intocmit proces verbal si mi-a ridicat permisul.
eu m-am dus la politie si am facut reclamatie de abuz in serviciu din partea politistului.
Intrebarea este daca credeti ca am vreo sansa ca aceasta sa se rezolve in mod favorabil si sa mi-se faca dreptate?
Procesul verbal o sa il contest in instanta in mod normal.
deocamdata am doar una, dar abuzul EXISTA chiar si asa din partea politistului... ( sunat nejustificat la 112, datorita zgomotului de la vecini, eu solicit sarcina probei - adica sa demonstreze cu expertiza ca sunetul se incadra in limite legale ... din pacate eu am 5 amenzi pt zgomot pentru vecini, iar vecinii au o semnatura de-a mea pentru o expertiza sonometrica frugala care nu avea depasiri..... sa vedem cine invinge.....eu sau ei... totusi in noaptea respectiva nu are nimeni o expertiza facuta... sa vedem cine invinge....

s-a raspuns deja ca nu a fost sanctiont disiplinar politistul, doar ca .... in lumina celor spuse de dvs , pot sa il reclam din nou pentru

1) lipsa sarcinii probei
2) lipsa completarii procesului verbal cu ocupatia
3) lipsa completarii cu locul de munca ( lucruri nementionate pana acum)

in cat timp e valabil termenul de reclamatie la politie? 1 an?
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
Am inteles acum : Dumneavoastra aveti o pasiune si prin inertia faptei(lor) zgomotele facute de d-stra (cu o scula audio sau instrument(e) etc. deranjeaza un vecin (numai unul?), acesta suna de fiecare la 112 , la locul respectiv-adresa dstra- se deplaseaza un echipaj cu politisti care constata conform spuselor vecinului ca zgomotul facut de dstra este deranjabil -acesta , vecinu'- neputand respira din cauza acelor zgomote- si astfel politistu , atentie ! este obligat sa va amendeze ; binenteles dupa ce in prealabil la primele reclamatii ati primit -sper-un avertisment .Spuneti ca aveti expertize sonometrice ; in primul rand o expertiza sonometrica facuta astazi la pranz acum la ora 12.00 de ex ,nu are acelasi nr de decibeli la noapte la ora 22.00 deoarece chiar daca sunetul emis de la dvs este acelasi , vecinu' de-al dracu sau pur si simplu pentru ca il deranjeaza zgomotele (chiar de sunt in limitele "sonometrice legale" ,intelese de restul lumii el tot va reclama iar echipajul cu panduri e obligat sa se deplaseze si sa dispuna ceva acolo). Sau, poate zgomotele facute de dstra difera atunci cand nu are loc expertiza respectiva .. Cert este ca acolo este un conflict intre vecini iar abuzul politistului nu il vad .Aici nu va castiga nimeni niciodata nimic iar unicul care pierde mereu este cel care emite acele zgomote sau sunete -muzica etc.. adica dstra .
Cat despre omiterea completarii procesului verbal de catre constatator cu anumite date , nu implica mare lucru in cel mai rau caz , seful respectivului politist il poate "mustra" un pic verbal si mentioneaza -daca vrea acesta- in sedintele lor interne despre activitatea din teren a subordonatilor . Importante si suficiente sunt datele civile -adresa cod nr personal ale celui caruia i se incheie un astfel de document care are doar caracterul unei anchete .Binenteles ca incheierea p.v. se face nu in avantajul dstra si toti urmaresc prin asta -vad eu - ca dstra sa incetati acele zgomote definitiv .Parerile sunt impartite aici daca i-am asculta pe fiecare in parte deasemenea nu credeti?.
Daca as fi in locul dstra , as incerca sa intrerup acele sunete o perioada, apoi m-as inprieteni cu vecinu' respectiv usor asa fara sa-si dea seama , cateva mici avansuri chiar , si astfel cand voi deschide iar muzica sau exersez din nou la pian , el nu va mai avea ce sa faca .Daca tot suna la 112 , un zambet acolo si o bere de 1,8o lei pot face minuni. Astea sunt doar exemple .
Eu am crezut ca vorbim de lucruri mult mai de amploare ; refuz probe biologice , urmariri de catre masina politiei , braconaj , ultraj ...etc

Astea sunt chestiuni care pot fi rezolvate atat de frumos amiabil incat pot fi fixate ca si cum nu ar fi existat vreodata . In plus arat aici la cum ar trebui sa procedati dstra , dupa parerea mea ; insa intotdeauna in orice situatie trebuie sa te pui si in pantofii celuilalt ; daca vecinul ar face invers iar dstra nu chemati politia sa nu o mai lungiti mereu , curmati boala prin a-i sparge vecinului un geam de ex cu un pietroi .. poate dovedi ca sunteti dstra ? si tot asa de la nimic , in tot mai rau .. nu se ajunge nicaieri doar ca toata lumea sufera .
Va recomand calm si incercati sa instaurati pacea indiferent de cost -ma refer sa treceti de-i nevoie peste principii - si o sa vedeti ce armonie frumoasa va fi acolo in jurul dumneavoastra .

Lasati ce-ti platit si cheltuit pana acum ca sunt lucruri in asta lume pe care banii nu le cumpara !!

Tot respectul
daca exista martori care vad cine a aruncat cu piatra...... nu stiu cat de bine este....

din pacate situatia e pe dos......

eu am dat vecinului galagios 5 amenzi pt zgomot, pe care le posed ca probe
iar el are o expertiza cu semnatura mea ca nu sunt depasiri.......

pt noaptea respectiva nu exista expertiza
chiar cetateanul simplu a fost victima statului........

sa vedem cine castiga..... galagiosul mafiot sau simplul cetatean.
atentatul la buzunar ramane valabil in orice caz de proces verbal fara expertiza, dat de politie pentru apel nejustificat 112, amenda ramane tot amenda in toate cazurile ( multummim politiei prin plangeri penale pe numele politistului.......)
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
-cine sa vada piatra ?? ca doar nu o arunca ziua in amiaza mare cand se serveste supa de pranz :D
-cine sa va vina sa va faca expertiza fonometrica noaptea sunteti fenomenal ! reclamatia e numai a dvs , sau mai sunt si alti vecini care sunt deranjati -dincolo de unde locuieste "mafiot" ?
aha si politistul va dat o amenda pentru apel nejustificat la 112 , echipajul deplasandu-se constatand ca nu se confirma reclamatia d-stra in plus deja existand o expertiza semnata de dstra precum ca agreati cu decibelii respectivi pana la o anumita ora etc..
Pai unde vedeti aici abuzul politistului macovei2000 ? ati fi dorit ca echipajul sa se deplaseze la locul respectiv cu experti de nu stiu care ? ei vin , constata ceva aplica/sau nu o amenda sau o alta masura care sa nu "atenteze buzunarul cetateanului simplu" daca , numai ei cred de cuviinta si te iei cu ei de guler , si pleaca spre alte apeluri tot de genu' asta .
Ma bucur ca pana la urma dupa "lupte seculare " am deslusit care e problema acolo :)

Parerea mea e ca nu castigati nicaieri nimic , in plus va puneti si altele pe cap ;
Haideti sa cautam impreuna o solutie pacifista ca altfel va inbolnaviti si curand faceti apel la madicamente.
Daca locuiti la bloc antifonati-va zidul care va desparte de el ,
stati frumos de vorba cu el
incercati sa -l faceti sa deschida muzica pan' la anumite ore
Intr-un cuvant , daca vorbiti frumos si cu un mic zambet eu zic ca rezolvati aici, ca nimeni -chiar nimeni nu se poate baga .

Vorba unui utilizator de aici de pe forum : Vorbele bune pot fi scurte si repede rostite dar ecoul lor este nesfarsit ! "

Si eu detest cand cineva deranjeaza asa doar pentru ca e mai puternic , are mai multi bani si nu intelege atunci cand un vecin nu suporta volumul mai ridicat !
Am sa va trimit un mp cum am rezolvat eu o astfel de problema care credeti-ma a mers .Deoarece am avut si eu astfel de situatii cand locuiam la bloc :)

O zi cat mai placuta !
singura lor solutie e sa ne santajeze , ceea ce au si incercat concret sa ne santajeze... asadar....asteptativa la santajuri ( metoda e clasica), daca nu esti mafiot cum sa te pricepi la santajuri? iar amenda polistului ( alt mafiot) - fara sarcina probei, se ajunge la CEDO si tot scap de ea.

desigur, astept (inca) varianta pacifista (care a si functionat, dar nu pe SANATATEA MEA si analizele mele de stress cu depasiri). PLus retardatul care a dat abuziv o amenda, in calitate de politist. E rezolvabil?
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Apel snuau 112 - intre abuz si alertare falsa (3 apeluri) ContSters83715 ContSters83715 Mama mea a sunat noaptea la 112 pentru ca politistii sa potolesca muzica de la vecini. La primul apel - nu s-a simtit nici o diferenta in muzica. La al doilea ... (vezi toată discuția)
Expertiza sonometrica - martor cu forta ContSters83715 ContSters83715 Daca vecinul refuza sa semneze o expertiza sonometrica platita de mine si nu am martor ca a refuzat, pot sa chem politia sa constate ca a refuzat ? oare va ... (vezi toată discuția)