avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma poate ajuta noul cod civil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma poate ajuta noul cod civil?

Fosta sotie a logodnicului meu a plecat in Belgia cu fetita de 7 ani fara nici o explicatie ,cum isi va putea vedea fata daca efectiv nu este lasat sa se implice in viata ei ?Trebuie sa o dea in judecata pentru faptul ca incalca o hotarare judecatoreasca si ca nu este lasat sa isi viziteze fata tot a 2 sapt sau cel putin sa tina legatura ?Ce proceduri legale se pot lua in acest caz?
Cel mai recent răspuns: annamaria24 , utilizator 15:44, 5 Octombrie 2011
Logodnicul dvs.in mod inutil va depune plangere penala impotriva fostei sotii pt nerespectarea unei hotarari judecatoresti pentru ca:

Infractiunea care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei, reglementate in capitolul II, titlul VI, art. 271, Codul penal, partea speciala. Textul incriminator: impotrivirea la executarea unei hotarari judecatoresti, prin amenintare fata de organul de executare sau prin acte de violenta. Impiedicarea unei persoane de a folosi o locuinta sau parte dintr-o locuinta sau imobil, detinute in baza unei hotarari judecatoresti.


Or,in speta este limpede ca fosta sotie a logodnicului dvs.nu a impiedicat executorul judecatoresc sa puna in aplicare hotararea judecatoreascaprin amenintari sau acte de violenta.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
andymaurul, utilizator
Dar ce poate face ca sa isi vada fata ?nu cred ca daca va pleca el in in Belgia sau alta tara va avea mai mult succes avand in vedere ca nu poate lua legatura cu ea nici telefonic ,ea categoric nu doreste sa faca parte din viata fetei lucru ce este absurd mai ales ca are acest drept.
Si cum dam de ea ?prin politia internationala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri coercitive ..respectare hotarare divort !!!?? ion-alin ion-alin ..dupa pronuntarea unui divort care dureaza de un an si ceva in care mama copilului meu (fosta sotie ) nu mi-a permis sa -mi fac datoriile de tata ( lucru ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)