avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dispune un procuror inceperea urmaririi penale, daca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dispune un procuror inceperea urmaririi penale, daca mama nu si-a putut obliga copilul sa mearga la tata?

Buna seara, in urma unei sentinte judecatoresti, mi-a fost incredintata fetita provizoriu pana la finalizarea procesului pe fond, pe vacanta de vara.Cum procesul a durat, fetita trebuia dusa in 5 sept la tatal ei, fapt ce nu l-am putut pune in aplicare fetita refuzand sa mai plece de langa mine.Ca sa evit procese, amenintari si alte lucruri am purtat discutii cu fetita in varsta de 8 ani, sa mearga si la el, insa de 2 ori cand am incercat sa o duc la tatal ei, a plans iar cand acesta s-a prezentat la scoala cu avocata lui sa o ia, a fugit la doamna educatoare aceasta fiind nevoita sa ma cheme la scoala.
Pentru aceasta, fostul sot,in loc sa se apropie de fetita pentru ca i-am explicat ca cea mica nu pot sa o aduc cu forta la el ,nu a mai dat niciun semn de viata si desi l-am anuntat si in scris, si telefonic si verbal, ca refuzul meu de a aduce fetita cu forta este doar pe motiv ca nu vreau sa trec copilul printr-o trauma emotionala, si la sfatul dnei psiholog,acesta mi-a depus o plangere penala la Politiein care sunt acuzata de nerespectarea unei sentinte.
Intre timp procesul pe fond continua, m-am prezentat la Politie unde am dat o declaratie referitoare la motivele pentru care nu am putut sa o aduc la tatal ei, si va cer sfatul ce ar trebui sa fac?
Am ales sa imi ocrotesc copilul si sa ii ofer siguranta de care are nevoie, chiar la un raport efectuat de DGASPC, a reiesit ca fetita se simte ocrotita si intr-un mediu securizat langa mama,cu un asa pret.
Nu stiu cum si cat am gresit, dar va cer indrumare si un sfat ca sa stiu ce as putea face.Fetita este inscrisa si la scoala, fiind remarcata de doamna educatoare pentru educatia ce o are, si calitatile ei artistice(picteaza)
Intre timp disperata am despus si o ordonanta ca sa obtin un cadru legal prin care sa tin fetita langa mine, insa avocata fostului sot mi-a comunicat ca acest aspect nu il va interesa pe domnul procuror cand ma voi prezenta sa dau explicatii pentru savarsirea acestei infractiuni.
Cu mult respect, va rog sa ma ajutati cu o cale, un sfat sa fac ce trebuie sa imi apar copilul de un om cu o viata ratata care mai are de la despartirea noastra doar un scop:sa imi ia copilul, copilul ce l-am adus pe lume cu pretul vietii mele, asumandu-mi pe semnatura nasterea ei.

Cel mai recent răspuns: gabitamaria , utilizator 18:41, 10 Octombrie 2011
cu respect, asa sustine el in plangerea penala, ca eu trebuia sa ma prezint cu fata la el la usa la data de 5 sept, i-am trimis si scrisoare prin avocat prin care i-am adus la cunostinta aspectul ca fetei ii este frica de el si ca nu doreste sa mai mearga la el, si de atunci nu a mai cautat copilul decat m-a amenintat pe mine cu acest proces penal, iar pe civil sunt la al patrulea proces cu el, pentru ca atot facut recursuri
si inca o rugaminte, daca el sta la Deva si eu am domiciliul in Timisoara de ce nu mi-a acceptat d-na politista declinarea compotentei in condiiile in care, copilul era la mine deci presupusa fapta s-a savarsit la Timisoara si am inteles ca tine de competenta Parchetului Timis, nu pot face nimic in acest sens?pentru ca d-na avocat m-a ajutat si i-a trimis o hartie pe fax prin care cerea declinarea competentei conf art 25-31cpp
Solicitati organului de politiei prin petitie sau procurorului care supravegheaza urmarirea penala sa il oblige pe fostul sot sa depuna la dosar procesul verbal al executorului judecatoresc de opunere la executare.
Imi cer scuze ca reiau intrebarea, dar am nevoie de indrumare:de ce nu mi se accepta declinarea dosarului spre competanta tribunalului Timis de moment ce competenta teritoriala este data de locul savarsirii presupusei fapte(adica Timisoara, unde locuiesc cu fetita), sau chiar a locului unde locuieste faptuitorul...nicidecum la Deva unde tot umblu eu acum, unde in fapt domiciliul il tatal fetitei si nu eu....
Ati formulat in scris cerere prin care solicitati declinarea competentei ?
Daca , da , care este raspunsul motivat al procurorului ?

Alte discuții în legătură

Justitia este atat de injusta? Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna ziua, Am urmatoarea speta: in anul 2006 am divortat de fostul sot, in urma casatoriei a rezultat un copil (fetita) ce mi-a fost incredintata.. Fostul meu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi pastrez copilul? gabitamaria gabitamaria Buna ziua, va cer ajutorul intr- o problema tot mai grea. In anul 2005, am divortat iar in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie,tatalui ... (vezi toată discuția)