avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat

Buna,am vazut pe forum o poveste similara ca si a mea si v-as ruga daca se poate sa-mi dati ceva sfaturi:
In urma cu o luna am solicitat unei persoane sa-mi achizitioneze un autoturism(respectivul acude si vinde masini din ue la piata),si prin urmare a facut-o numai ca valoarea de cumparare a fost mult mai mica decat i-am platit eu fiind vorba de 1700 de euro.Precizez faptul ca nu am stabilit ca isi ia vreun comision sau ceva de genul.mi-a spus doar ca mi-a gasit masina la pretul de 3200 de euro si i-am platit banii pe loc in avans inainte ca el sa-mi aduca masina.Fptul este ca nenorocitul a cumparat in fapt masina da 1600 de euro#-o.Cum imi pot recupera diferenta de bani?va rog un raspuns
Cel mai recent răspuns: cocmarin , utilizator 20:20, 9 Octombrie 2011
Stimabili asa zisi "pacaliti"...eu nu inteleg un singur lucru :cumperi o masina,casa, obiect...ti se cere un pret,pe care daca iti convine il platesti ,daca nu-ti convine nu il platesti.Asa ca,nu mai invocati tot felul de tertipuri de genul "inselatorie,teapa,etc" fiindca nu aveti nici cel mai mic gram de dreptate.In ceea ce priveste sfaturile domnilor binevoitori de pe acest forum (mai ales la Codul Rutier) imi exprim o parere personala : domnilor nu mai vorbiti lucruri aiurea,nu mai induceti oamenii in eroare,pentru ca majoritatea raspunsurilor sunt eronate sau lipsite de sens.Da, stiu ca orice sfat si indrumare costa bani in Romanika,dar macar spune-ti treaba asta omului in fata, nu ca "o fi si o pati"

"Sa traiti bine"
Dacă a cumpărat mașina cu 1600, a mai cheltuit cu actele și drumul încă 600. Față de cât câștigă un astfel de geambaș la o mașină (cca 500 de euro), acesta a câștigat 1000 datorită faptului că a negociat prețul cu vânzătorul.
Dvs trebuia să cunoașteți faptul că aceste prețuri se negociază și să faceți o altfel de înțelegere cu el, de genul prețul mașinii plus 500 de euro comisionul lui.
Nu puteți afirma că este înșelătorie, omul și-a respectat promisiunea.
De fapt , nu aveti nicio proba , vi s-a cerut o suma cu cuantumul careia ati fost de acord si pe care ati si platit-o.
La asta s-a rezumat intelegerea dintre dvs si vanzator si ea fost respectata de ambele parti.
Daca sotia dvs, ar declara altceva , ar fi pasibila de sanctiunea penala pentru infractiunea de marturie mincinoasa.
Sall....din pacate povestile sunt foarte multe..si chiar una dintre acele povesti este si a mea.Multumesc inca o data Domnilor ce mau ajutat cu sfaturi...
Aici este o cu totul alta problema fatza de ce am patit eu,,si ca de fiecare data,,graba strica treaba...este un proverb care este mai mult decat adevarat....nu cred ca este o inselatorie,si mai degraba este partial vina si neglijentza ta de a nu te gandi la momentul oportun..Ami pare rau,sincer...pt ce ti sa intamplat.
Este o vorba nu e fraier cine cere , e fraier ala care da.

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu? un om simplu un om simplu Buna, I-am dat in urma cu 2 saptamani suma de 1200 de euro unei persoane sa-mi cumpere o masina pt ca mi-a spus ca atat costa si ulterior am aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune vasilemunteanu vasilemunteanu Buna seara. Am cumparat un autoturism ,vanzatorul nu este trecut in cartea de identitate ,am fost mintit ca are achitata taxa de mediu . Masina are mai multe ... (vezi toată discuția)
Plata servicii, pret final diferit de cel negociat Larissa02 Larissa02 Buna seara. Detin o firma de transport marfa care este la inceput din pacate a ramas o masina in Bg pe care am fost nevoita sa o aduc in Ro cu platforma. Aici ... (vezi toată discuția)