avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?)

Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie tocmai...corecti in a pastra secretul.
Ce trebue facut in acest caz?
Mi se pare o problemă falsă în sensul că seria CI sau CNP-ul spus sau nu se poate afla oricând de oricine, nu este un secret pentru nimeni, netul este plin de soluții de aflare. Iată una dintre ele: [ link extern ] /
In plus datele le poti "pierde" oriunde unde ti se cere o copie dupa CI (inscriere scoala, facultate, depunere de acte, copiere/scanare de acte in vederea transmiterii cu diverse scopuri pe mail... și lista se poate continua. În această situație a te impotrivi - fără urmări pecuniare - este o prostie, cum o prostie/hoție este și aprobarea de către guvern a acestei forme de recensământ, de fapt ce se dorește de la acesta, o colectă de date "confidențiale" ale recenzaților?
Da, marea problema este ca Romania este tara falsurilor, tara inselaciunilor, tara gulerelor albe si nu se poate avea incredere in omul care vine pentru ca pentru 50 lei pe zi...deoarece acesti bani nu inseamna nimic si...tentatiile pot fi mari...din partea celor care pot avea influienta...
Se pot exercitata tot felul de tentatii ...mai ales ca acestia (lumea interlopa) pot fi foarte bine informati...( a se vedea dubiul cu clanul Butoane si acel senator din Giurgiu...)
O asemenea scurgere de informatii nu va putea fi dovedita pentru ca recenzorul este un om care este prezumat ca fiind de buna-credinta si trebuie dovedit in justitie ca este de rea-credinta...ceea ce este foarte complicat...mult prea complicat...ca sa se complice cineva...

De aceea, ziceam ca daca nu este nimeni acasa...nu se poate face nimic...


Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am dreptul de a:

- fotografia recenzorului ?
- solicita C.I - ul recenzorului pentru identificare si pentru a-mi face o copie xerox ?
- solicita legitimatia recenzorului pentru identificare si pentru a-mi face o copie xerox ?

Sa stiu cu cine am avut de a face pe moment si pentru urmatoarele 365 de zile, pana cand formularele stocare la institutiile de statistica, vor fi distruse.
de ce ? toate aceste intrebari, pentru ca avem "genii" care gandesc complicat. nu era mai simplu sa-mi puna la dispozitie toate formularele pe un site sau sa le iau de la primarie, sa le completez relaxat si poate mult mai sincer , dupa care sa le trimit pe o adresa de mail sau trimise intr-un plic pana la data de....... iar in caz contrar sa fiu amendat, asa cum as proceda in cazul in care as avea obligatia sa depun o declaratie. deci, as fi stiut unde sunt datele mele si fara sa ma simt interogat si spionat in propria mea casa.
Deci, punctual:

1: Recensământul e ceva normal şi nu trebuie să ne sperie.
Tocmai că acest recensământ nu este unul normal prin natura întrebărilor prea intime. Recensământul are scopul de a afla dinamica populaţiei şi nu aspecte legate de viaţa privată a individului.

2: Confidenţialitatea este calitatea de bază a Recensământului 2011.
NU EXISTÃ CONFIDENŢIALITATE!
Dacă ar exista, atunci de ce statul nu oferă un contract de confidenţialitate? Pentru că nu poate.

3: Statul va vrea binele si pentru asta are nevoie de datele dvs.
Statul nu se prea omoară cu datele obţinute din recensământ ca să aplice politici sociale. Există declaraţiile unor oficiali ai statului român că politicile sociale nu sunt aplicate după datele din recensământ, ci după alte criterii politice.
În urma obţinerii unor date, de obicei statul vine cu noi taxe şi impozite. Când au văzut că românii îşi aduceau maşini de afară, au pus taxa de primă înmatriculare, deşi nu le pasă de mediu

4: Statul cheltuie bani şi e păcat de ei să nu participăm la recensământ.
La recomandarea puterilor străine statul a cheltuit bani şi pentru vaccinuri. Vaccinurile nocive care au lăsat copii paralizaţi.

5: Nu trebuie să răspundeţi la toate întrebările din chestionar.
Să fie clar, dacă la unele întrebări răspundeţi şi la altele nu răspundeţi, atunci riscaţi amenda, căci e refuz de cooperare cu recenzorul.

6: Dacă nu deschideţi uşa primiţi amendă.
FALS! Proprietatea este inviolabilă şi este dreptul dvs. dacă deschideţi sau nu, uşa.

7: Dacă nu sunteţi în localitate trebuie să vă prezentaţi la Comisia de recenzori altfel primiţi amenda.
Rezultatele recensământului vor fi complete în 2014. Abia atunci se poate discuta acest lucru. ªi ca să poate fi pus în discuţie, trebuie să vă aducă în faţă o persoană care a declarat că nu sunteţi în localitate. Până în 2014 se vor schimba foarte multe, inclusiv preşedintele. Dar cei cu apucături de informatori să aibă grijă, că tot ce e semnat se află.

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)