avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?)

Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie tocmai...corecti in a pastra secretul.
Ce trebue facut in acest caz?
Se pare ca nu este obligatoriu!
[ link extern ]

[ link extern ]

Persoanele care refuză să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi abbsenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Vladimir Alexandrescu."
ciolpi a scris:

Nu va inteleg.
In afara de intrebarile legate strict despre starea dvs de sanatate nu vad unde este indiscretia acestui "recensamant"
Datele personale de unde le aveti? Nu cumva de la Primaria locala (CNP-ul) si de la Politia locala (serie si numar CI s.a.). Cand doriti sa incheiati un contract (telefonie mobila, cablu tv, gaze, lumina,etc) sau cand efectuati operatiuni de schimb valutar si chiar in mai multe situatii , vi se face copie dupa CI.Atunci nu va mai e frica de furtul identitatii?
Iar numarul si suprafetele proprietatilor detinute le aveti declarate la sectia financiara.
Banii primiti din strainatate prin serviciile de posta rapida nu-i puteti ridica fara prezentarea CI. Cei trimisi prin cunoscuti n-au cum sa-i monitorizeze, deci puteti sa nu-i declarati.
La intrebarile despre sanatate sua despre viata intima raspundeti dupa cum doriti. Personal o voi face evaziv.

[EDITAT - va rog controlati-va limbajul!]

[EDITAT. @Zocor: urmatoarea exprimare de genul acesta va va aduce un Avertisment. Ati incalcat in mod repetat Pct. 2.1. si 2.2.din Regulament:

2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul.

2.2. Sunt interzise: atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator, hartuirea si mesajele menite sa provoace ceilalti useri. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. ]

Daca CNP-ul il au cei de la Evidenta Populatiei, locuintele sunt inregistrate la Primarie, starea de sanatate este in atentia medicului de familie, etc ... atunci la ce naiba mai este nevoie de acest recensamant ?
Statul Roman ascunde altceva sub ceea ce vrea sa faca acum, dar prima obligatie a statului este sa-si protejeze cetatenii prin diverse mijloace care ii stau la indemana, cum ar fi protectia sociala, economica si multe altele care ii sunt impuse de Constitutie.
Cu acest recensamant, parerea mea, se incalca dreptul la viata privata si nu face decat sa trezeasca suspiciuni controversate impotriva legalitatii in care se face o actiune sau a vietii private a individului.
Statul sa-si ia toate datele de care are nevoie tocmai de la institutiile pe care noi contribuabilii le platim, prea mult.
De 21 de ani li se canta romanilor "Desteapta-te romane" si iata ca romanii s-au desteptat si nu mai vor sa accepte mizeria si traiul indecent in care statul ii obliga sa traiasca.
Mascarada recensamantului este o politica mizerabila a celor care conduc Romania de dupa revolutie incoace.
Nu sunt bani de pensii sau ajutoare sociale (acolo unde este cazul, fara abuzuri), dar am avut 40 milioane de Euro sa-i aruncam in vant ptr. un recensamant lovit de un esec total.
Am mai votat noi si un referendum in privinta scaderii numarului de parlamentari, si am votat degeaba, ca statul a facut cum a dorit, fara a tine cont de hotararea majoritatii, care suntem noi, poporul.
Cand Statul Roman se gandeste ca cetatenii lui au si drepturi, nu doar obligatii, atunci poate impune o anumita masura, cum ar fi amenda in cazul neparticiparii la un recensamant, dar unul cat se poate de legal si care nu afecteaza in nici un fel viata intima a persoanei.

Toate cele bune !
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Ares-3, moderator
Dacă tot sunt cel puţin 75% mesaje offtopic pe acest subiect, numiţi-ne vă rugăm firmele româneşti care au capabilităţile logistice să proceseze datele acestui recensământ.
Interventie moderator

In ceea ce priveste procentajul mare de mesaje offtopic sunt de acord cu dvs. Discutia a fost / este de asa natura incat era inevitabil sa devieze, insa nu am considerat - niciunul din moderatorii forumului Raspunsuri in comunitate - ca ar fi neaparat nevoie de aplicat Regulamentul ''cu rigla'', ca sa zic asa.
Insa va rog sa nu o deviem total.

Pct. 2.11. din Regulamentul forumului:

2.11. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.

www.avocatnet.ro/content/tag...

Multumesc pentru intelegere.
Am inteles de la TV ca CNP nu e obligatoriu

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)