avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?)

Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie tocmai...corecti in a pastra secretul.
Ce trebue facut in acest caz?
A fost si la mine dar nu a cerut nici o informatie din cele descrise mai sus. Cred ca ori unii fabuleaza ori altii care sunt pusi sa faca recensamântul sunt cam duși. Nu mi-a cerut nici un fel de date din cele descrise aici si care pt mine sunt confidentiale (pisica, purcel, câine, bani, proprietati, masini, soacre, neamuri in strainatate etc.)
Am auzit de recenzori care au stat jumatate de ora completand formulare si am vazut unul care a stat sub 5 minute.
Unele intrebari sunt stupide, la altele chiar nu stiu sa raspund. Sunt de acord cu ideea de recensamant, insa comunicarea guvernului e proasta si e normala reactia de opozitie a publicului la lucruri pe care nu le intelege.
Recenzorul se va intoarce la cei care n-au declarat cnp? :rofl:

INS: Romanii sunt obligati sa prezinte recenzorilor CNP-ul la recensamant, in caz contrar riscand o amenda intre 1500 lei si 4500 de lei
[...]
"Toate subiectele cuprinse in formularele de recensamant sunt obligatorii, cu exceptia celor optionale: cele privind etnia, apartenenta religioasa, limba materna, precum si cele legate de dizabilitati - ultima sectiune din formularul P".
[...]
22 octombrie: Vladimir Alexandrescu, purtatorul de cuvant al institutului a fost citat de catre Mediafax cu urmatoarea declaratie: "Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca. Oricine poate si va fi recenzat chiar si in absenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune", a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Vladimir Alexandrescu.

Mai mult aici:
[ link extern ]
Si daca nu stiu sa raspund, ce fac? Cati mp are bucataria? Nu stiu!! Nu ma intereseaza! Nu am acte din care sa iasa.
Si nu stiu cine e capul gopspodariei. daca ma gandesc la ideea de gospodarie-gospodina... ar trebui sa fie doamna care imi face curatenie, nu? =D>
Recenzorii au legitimatie care se poarta agatata la vedere, se poate cere BI/CI si mai sunt recunoscuti si dupa mapa de culoare albastra. Suspiciunile cum ca se vor face ilegalitati daca dam date despre persoana noastra au aparut in momentul in care au aparut la TV persoane care in loc sa informeze populatia au dezinformat-o, vezi obligatia declararii CNP care a fost ca "hopa mitica"(ba se declara, ba nu se declara)Am o intrebare:De ce la operatorii de telefonie/cablu/internet le dam copii de pe CI/BI unde este si CNP din "prima strigare", iar acum la recensamant facem fel si fel de comentarii?

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)