trope_doi a scris:
jenicaprod a scris:
vezi obligatia declararii CNP care a fost ca "hopa mitica"(ba se declara, ba nu se declara)Am o intrebare De ce la operatorii de telefonie/cablu/internet le dam copii de pe CI/BI unde este si CNP din "prima strigare", iar acum la recensamant facem fel si fel de comentarii?
Operatorii numiti de dv sunt inregistrati ca operatori de date personale – ceva mai multa protectie decat in cazul lui anonimus anonimatus din Anonimatia.
OUG 34 / 2011
Art. 12
In vederea asigurarii exhaustivitatii inregistrarii persoanelor si a calitatii datelor, la recensamant sunt prelucrate codul numeric personal, precum si etnia, religia si limba materna, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare."
Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
Art. 2 (4) Prezenta lege se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal efectuate de persoane fizice sau juridice, romane ori straine, de drept public sau de drept privat, indiferent daca au loc in sectorul public sau in sectorul privat
Cititi si art 3 din lege si art 7
Art. 8.
(1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.
(2) Autoritatea de supraveghere poate stabili si alte cazuri in care se poate efectua prelucrarea datelor prevazute la alin. (1), numai cu conditia instituirii unor garantii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.
Aceste garantii nu exista in acest caz – parerea mea. Recenzorul, personal, nu e inscris ca operator de date cu caracter personal...
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Corect !
Statul roman nu ne ofera nici un fel de garantie pentru respectarea drepturilor persoanelor, asa cum se specifica in legea nr.677/2001, la fel cum nu ne-a oferit nici o garantie pentru un trai decent, asa cum se promisese la fiecare tur de scrutin al alegerilor generale.
Cine ne garanteaza ca statul roman, se tine de cuvant de aceasta data, cand se face un recensamant pe formulare care contin mult prea multe date de interes pesonal sau intime.
Statul roman a devenit tare atent cu cetatenii lui, astfel incat incearca sa-si "ancheteze" poporul prin forme mascate si lipsite de temei, asa cum este si recensamantul.
Cel mai corect era ca, Statul Roman, sa faca recensamantul gropilor de pe drumurile nationale si europene, gropi din cauza carora sunt multe accidente cu victime, sau ... sa faca recensamantul la adunarile de multime care vin sa se inchine la Sfintele Moaste, indiferent care sunt ele.
INS sa ne spuna ce treaba au cu recensamantul termopanelor, sau daca fratele meu care e plecat pe Luna (Marte, Jupiter, Saturn), unde am obligatia sa raspund cati Lei-Lunari imi trimite pe luna :D
Suntem reticenti cu statul, mai ales cand acesta incearca sa ne constranga prin amenintari de genul, amenda intre 2000-5000 lei, iar aceasta este stabilita tot de un functionar al statului, dupa puterea si priceperea lui ca persoana publica.
Toamna se numara bobocii, nu termopanele, domnule Stat Roman ! :))