Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie tocmai...corecti in a pastra secretul.
Ce trebue facut in acest caz?
Sigur ca si pt vot ar putea fi utilizate aceste informatii, in sensul fraudarii.
Dar sa nu uitam ca alegerile s-au tot fraudat si fara recensamant si, foarte important, recensamantul e la nivel european nu doar in Romania.
Deci, bataia e mult mai lunga decat alegerile!
Cum de nu se nimereste usa administratiilor financiare locale astfel incat sa nu mai primeasca ajutoare de la stat cei ce detin nu stiu cate masini, imobile, terenuri, au firme aparent negeneratoare de profit etc. Sa ia ca punct de plecare si data cand au dobandit si sa le ceara restituirea ajutoarelor primite de la stat. Nu este posibil sa te duci la o primarie rurala cu Jeep-ul sa ridici oaresce kg de faina, zahar sau litri ulei!
Sunt prea multe probleme de rezolvat in tara asta, care ar diminua inclusiv povara financiara nationala dar nu vrea nimeni! Ii doare tare de consecinte dar nu umbla nimeni la cauze!
Clar: nu se vrea! Din haos ei iau tot ce-si doresc si noi platim!
Suntem una din cele mai bogate tari din Europa - de-aia ne vaneaza toti - si ne vindem pe nimic toata bogatia bai mai si punem ceva langa ea!
Fraieri romanii!
Da, așa este. Datele pe care le consideri confidentiale poți sa nu le dai, mai ales CNP-ul. În fond este RECENSÃMÂNTUL POPULAȚIEI și nu inventarul bunurilor din viața unui om sau interogatoriu la securitate. Nu se dau și pot fi reclamati acei plini de zel care întreabă mai multe decât se specifică pe foaia respectivă
Eu ma intreb cat de offtopic erau mesajele mele de pe forum care au fost sterse...
Sa lasam un pic CNP-ul si BI/CI deoparte. Voi credeti ca numai astea sunt datele voastre cu caracter personal ? Ce ziceti de :
1. Formularul pentru membrii familei plecati peste granite, mai ales punctele "cat de des trimit bani in tara" , "unde muncesc in strainatate", etc.
2. Ce boli/defecte avem : de vaz, de auz, de memorie, etc.
3. Ce aparatura electrocasnica avem in casa, daca avem geamuri termopane, daca avem izolatie termica etc.
3. Cui ii folosesc aceste date despre noi si la ce anume?
4. De ce "securizarea" datelor personale ale intregului popor roman si ale tuturor europenilor se face in Israel, tara fara constitutie, care Dumnezeu stie daca garanteaza drepturile constitutionale ale omului privind libertatea de exprimare, dreptul la viata privata, etc. ?
5. Oare alte tari europene sunt asa de inapoiate tehnologic pentru securizarea datelor ? (Germania, Franta ????)
Daca nu ma credeti in privinta securizarii datelor, cautati pe net Directiva europeana din 31 ianuarie 2011... Cu o simpla cautare pe Google veti vedea ceea ce spun aici, despre faptul ca un alt stat poate stapani o intreaga Europa, avand aceste date. Daca aceste date despre voi , la nivel national nu inseamna date de securitate nationala, nu stiu ce as mai putea sa zic...
ilie0001, nu e legal sa fie cerute datele personale de orice neavenit si tocmai au recunoscut initiatorii “recensamantului”
ANGEL978 a scris: La mine a fost ieri recenzorul si nu mi-a mai cerut CNP-u
Nici nu se va mai cere cnp – cine-l da e bun dat, cine nu-l da nu-i amendat
S-a prins si media, s-au prins si oamenii – si se tin bine, cu totii. Ce dovedeste aceasta? Ca au “cedat” orchestratorii la presiunea unora? Nu tocmai… Cu reducerea salariilor n-au cedat sub presiune – pentru ca aveau, totusi, o baza legala si era o chestiune “permisa” la nivel de UE – ceea ce nu e cazul cu datele personale. Chestie de principiu, cum s-ar zice.
** luminutza a scris: Asa isi vor putea organiza programele sociale si de sanatate asa incat sa aiba acces cat mai putini. In felul acesta ne rarim si ei isi indeplinesc scopul: scaderea consumului si asigurarea resurselor Terrei doar pt ei, cei care cred ca totul le apartine. Stiti cu totii, desigur ca suntem mult mai multi decat poate duce aceasta planeta!
Acest recensamant e interfata!
si ela_ela a sustinut: Bineinteles, asta urmeaza implementarea cip-ului si controlul asupra mintii
Nu e cam prea mult?! Da, sunt stupide intrebarile din chestionare dar nu-i acuzati pe ”conducatorii din umbra... Lunii”...
Pentru cei care cred in asemenea ”teorii”: Nu ne jigniti inteligenta! Nu va manipulam in mod asa grosolan. O facem subtil.
De-ar fi sa fie ce cred unii – zau asa! – n-ar fi mai subtili toti acestia? Pe bune, acum!
** elena138 a scris: date intime gen "ati avut copii pana la 15 ani?
Din ”instructiuni” reiese ca rubrica va fi completata pentru persoane de sex feminin cu varsta de 15 si peste 15 ani – pentru celelalte si pentru persoanele de sex masculin se trece direct la un alt punct... Oare i-ar fi trecut cuiva prin cap sa intrebe un barbat cati copiii vii a nascut? O instructiune de acest gen nu dovedeste ce parere au unii despre cetateni, in general?
Citez din ”instructiuni”: pentru fetele mai mici de 15 ani şi pentru persoanele de sex masculin, treceti direct la punctul 10
Chestia cu ”nascuti vii” mi se pare haioasa, indiferent daca la data recensamantului acestia sunt morti... Logica aceasta n-o pricep...
** nuculetul a scris: 3. Ce aparatura electrocasnica avem in casa, daca avem geamuri termopane, daca avem izolatie termica etc.
3. Cui ii folosesc aceste date despre noi si la ce anume?
Pentru a se cunoaste nivelul de trai, cum s-ar zice. Oricum, nu va face nimeni inventarul.
nuculetul a scris: care Dumnezeu stie daca garanteaza drepturile constitutionale ale omului privind libertatea de exprimare, dreptul la viata privata, etc. ?
Sunt garantate drepturile si libertatile omului mai mult decat in RO – iar statul se afla intr-o zona mult mai ”agitata” decat zona unde e situata RO
nuculetul, dand o cautare pe google aflam ca e iminenta o invazie extraterestra. Trebuie sa credem?
** avocat_lascoschi a scris: Pe mine nu o sa ma gaseasca acasa.
Pe voi de ce v-ar gasi acasa...?
Corect! Nu stiu altii de ce vor lipsi, dar personal voi lipsi ca protest impotriva celor care au orchestrat recensamantul (credeti ca ”scap” ? Nu. Vor fi putini absentii si datele lor pot fi centralizate mai usor din alte surse; nu de recenzori, evident)
Ceea ce inseamna recensamant si ceea ce fac acestia sunt chestiuni cam prea diferite...
Mai mult de jumatate din datele cerute pot fi centralizate urmand alte surse – daca ii intereseaza asa mult - doar ca trebuie ceva munca (inclusiv de ”sapat” in arhive) si e mai simplu sa le ia ”de-a gata”.