avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?)

Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie tocmai...corecti in a pastra secretul.
Ce trebue facut in acest caz?
Ce mai e de verificat? :) Isi lasa romanii CNP-ul fara nici o teama la orice hypermarket, butic sau taraba, deci putem spune QED! Si-a pus careva intrebarea de exemplu ce baze de date pot sa aiba magazinele fara sa fie inregistrati ca operator de date personale? Si la ce le folosesc?
Si-l lasa, pentru ca nu e secret, dar nu si-l lasa alaturi de date precum unde si cat lucreaza, cate persoane locuiesc, efectiv in imobil (= sa stiu si eu cand nu e nimeni acasa) , ce nivel de trai are - dedus din intrebarile despre termopane si altele...
Sesizati diferenta? :D

S-a discutat suficient de ce unii romani nu vrem sa fim recenzati. Pentru statistici nu sunt necesare cnp, nume, prenume...
Cum ii vor recenza pe cei care nu au acte? Sunt cu sutele! Altfel spus: recensamantul acesta e vrajeala de vrajeala.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator

Si-l lasa, pentru ca nu e secret, dar nu si-l lasa alaturi de date precum unde si cat lucreaza, cate persoane locuiesc, efectiv in imobil (= sa stiu si eu cand nu e nimeni acasa) , ce nivel de trai are - dedus din intrebarile despre termopane si altele...
Sesizati diferenta?

S-a discutat suficient de ce unii romani nu vrem sa fim recenzati. Pentru statistici nu sunt necesare cnp, nume, prenume...
Cum ii vor recenza pe cei care nu au acte? Sunt cu sutele! Altfel spus: recensamantul acesta e vrajeala de vrajeala.

plus ca sunt de-a dreptul aberante intrebarile gen"cine e capul gospodariei?"...sa ne batem pentru sefie?,sau "cand a fost construit imobilul?"..sunt al sprezecelea proprietar,de unde naiba sa stiu eu daca nu stiu cei de la cadastru?..."din ce an s-a constituit uniunea consensuala"(pun pariu ca 90% din cei ntrebati nu vor sti ce inseamna asta)......care-i momentul in care se considera uniune consensuala?cand s-au prins de mana,cand au facut copii impreuna,cand s-au mutat in aceiasi casa,cand,cand,cand?????sa nu mai vorbesc de faptul ca mi se pare intrebarea un adevarat atentat la intimitatea cuplului....."aer conditionat,reabilitare termica"?ce-i paste pe ei grija de amanunte dintr-astea?
Da!!!!!!De maine le arat si ce are copilu' in scutec si le dau si cheie de la casa...e bine?:training:

Diana, daca nu au CNP, cum sa introduca date diferite? Da tu o idee, ca eu am aratat dew ce imi pare necesar...
Da, sunt intrebari tampite unele... aia cu uniunea... se bazeaza pe femei sa retina, asa se pare!!! :))
Utilizand numai numele au cum sa introduca date diferite chiar daca sunt 3 "popescu popescu" ... Se presupune ca recenzorul nu merge de 3 ori la aceeasi persoana deci toate fisele pe care le aduce sunt de la persoane diferite. Pe aceeasi idee se poate rezolva chiar si fara numele persoanei: nu merge recenzorul de 10 ori la aceeasi persoana... Nu? Daca noi trebuie sa avem incredere in corectitudinea recenzorului de ce n-ar avea si cei de la INS?

Cetatenii ar fi fost mai putin reticenti si daca nu s-ar fi introdus atat de multe intrebari aiuristice! Cum sa ceri unui cuplu sa ”decida” cine-i ”capul”? Sunt atatia aiuriti in lume incat se poate ajunge la scandaluri in toata regula in familii unde pana acum nimeni nu s-a gandit care castiga mai mult, care se ocupa mai mult de gospodarie s.a.
Sunt femei care au dat copii spre adoptie – si nu stie sotul (lasati, va rog, deoparte latura morala a chestiunii) Acestea cum vor raspunde sincer?

Cred ca multora le-a ”casunat” pe cnp mai mult pentru a-si arata revolta impotriva modului in care sunt formulate chestionarele, a modului in care e ”organizata” schema aceasta...

Pe mine chiar ma ”enerveaza” (vorba sa fie) sa stiu ca sute de persoane fara acte sunt lasate pe langa schema... Adica acestia nu-s cetateni ai RO? Ba da, dar acestia... nu conteaza... E bine fara ei: nu pot pretinde ajutoare sociale si altele... Cred ca ar fi trebuit ceva mai mult timp pentru recensamant... Sa li se faca acte si celor care – din motive numai de ei stiute – nu au acte... S-ar fi descoperit o multime de copii nedeclarati...
Altfel spus: daca am acte si nu ma las "recenzat" risc amenzi... E "jenibil"
Daca declar minciuni risc amenzi... Adica vor sa-mi transmita ca se vor face verificari? Haida-de...

Fiecare vede aceste intrebari numai din punctul sau de vedere si nu prea se gandesc ca exista zeci de situatii pe care nici nu pot sa si le imagineze...

Repet: din punctul meu de vedere acest ”recensamant” e vrajeala si nu-mi plac vrajelile. Din acest motiv nu am fost acasa - si nu voi fi...

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)