avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract inceput si incheiat fara prezentarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract inceput si incheiat fara prezentarea carnetului de munca!?

am incheiat activitatea la o SC X in data de 15 iulie 2008 prin demisie. am inceput in data de 16 munca la un alt job, semnand un contract si inregistrat la ITM bucuresti cu aceesi data, de 16. Am incheiat activitatea prin demisie la aceasta firma in data de 19 august. Cartea de munca nu am primit-o pana in pezent de la prima firma X, drept urmare, nu am pe cartea de munca scrisa perioada de o luna de la firma Y (deoarece sediile sunt in Bucuresti si filialele e in alta parte si nu figurez in localitatea de resedinta cu vreun contract, la nici una din firmele X si Y). dypa 2 luni am aflat ca din rea vointa superioarul ierarhic de la firma X nici nu mi-a facut lichidarea, asta insemnand ca nu aveam cartea de munca incheiata. In tot acest timp am tot dat telefoane la sediul firmei X si m-au tratat cu superficialitate si fara nici un raspuns. In final, a trimit si nota de lichidare la sediu,urmand ca sa imi incheie cartea la itm. inca nu am primit-o nici pana acum. problema mea este daca pot trece perioada de munca de pe 16 iulie pana pe 19 august in cartea de munca pentru a avea continuitate?! am contract de munca inregistrat la Itm si pot solicita o decizie in care se mentioneaza incetarea CIM-lui. Itm din localitatea mea mi-a zis ca imi trebuie o adeverinta de vechime, dar penultima firma nu doreste sa mi-o elibereze, mentionand ca au nevoie de cartea de munca si de inca o perioada de timp. timp de care nu mai dispun. sa ma las pagubasa de acea luna? nu ma intereseaza luna decat in cazul unei viitoare sarcini, respectiv concediu maternal. sau e prea multa bataie de cap?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 15 Septembrie 2008
carnetul meu de munca nu este la itm suceava, este la itm bihor (oradea), inca de la firma X. la suceava am fost si mi s-a zis ca nu figurez in datele lor cu contract, insa acest contract ar trebui sa fie la oradea. pana in prezent nu mi s-a eliberat cartea de munca. o astept. voi reveni cu uln telefon astazi sau maine la oradea, insa au fost deja ofticati de insistentele mele. ma tem sa nu am probleme la noul loc de munca unde de ceva timp ar fi trebuit sa predau cartea de munca ptr noul contract. stiu ca este posibila declaratia pe proprie raspundere ca in termen de x zile o voi aduce la firma, insa daca mie nu mi se va restitui cartea sa o pot da? eu ce vina am?
Puteti sa va vedeti de treaba, linistita. Daca nu ati adus carnetul de munca la noul angjator nu vi se intampla nimic rau. Il aduceti cand intrati in posesia lui.
Nu veti avea probleme la noul loc de munca, asa cum ati spus puteti da o declaratie prin care sa specificati ca aveti carnet de munca care se afla la fostul angajator in vederea inchiderii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare carnet munca devil_advocate devil_advocate Va propun urmatoarea speta: Un angajat a fost concediat de la angajatorul X si ulterior instanta a anulat decizia de concediere, a dispus reintegrarea si a ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera cartea de munca de la o firma la care am lucrat acum 2 ani? roxy_marya roxy_marya acum 3 ani m-am angajat la o firma din bucuresti - x,aveam carte de munca de 2 ani.am incetat colaborarea cu acea firma dupa nici un an.de atunci adica de ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la cas corinacarstoiu corinacarstoiu Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere ... (vezi toată discuția)