la adunarea generala de constituire a asoc. trebuie sa fie prezenta jumatate plus 1 dintre proprietari; daca nu sunt cumparate toate apartamentele, pot hotara jumatate plus 1 din cei care au cumparat?
Eu as mai adauga si suma platita notarului pentru a legaliza acordul de asociere si statutul, pentru ca la dosarul judecatoriei trebuie sa ramana copii legalizate ale acestor acte.
Asociatia noastra a depus documentele la judecatorul delegat, fara cheltuieli notariale sau cu asistenta juridica. Proprietarii care se pricep, cei care-au format comitetul de initiativa, au cules datele si-au intocmit documentele fara autentificari, stampile...
@johnpescar
Acordul de asociere nu se autentifica la notar, ci prin hotararea judecatoreasca de infiintare a asociatiei de proprietari.
Apropos de avocat, pai nu prea e treaba avocateasca aici pentru ca un statut si un acord de asociere il pot face si membrii comitetului de initiativa. Internetul e bun pentru aceasta treaba, inclusiv ghidarea acestui comitet pentru a duce la bun sfarsit si a depune dosarele de infiintare.
Niciun document din acestea nu trebuie semnat in afara noului presedinte ales de proprietari, evident si tabelele de semnaturi ale proprietarilor care insotesc toate actele din dosar, nu trebuie nicio stampila si nici o alta autentificare.
Avocatul nu face decat sa ia dosarul muncit de membrii comitetului si sa-l depuna la primarie, lucru pe care il poate face oricine si gratis pe deasupra, cu o imputernicire din partea presedintelui nou-ales, ca altfel ar trebui sa mearga acesta sa-l depuna.
Totusi, sa nu exageram!
Noi ne-am descurcat singuri, adica fara a plati pe cineva, poate si pentru faptul ca printre cei care au format acel comitet de initiativa, format dintre proprietari, acestia erau ori inca sunt economisti cu experienta (membri CECCAR = avem 8 in asociatie), avocati (avem 10 in asociatie)... Acestia au intocmit documentele prezentate apoi la judecator.
Acum 4 ani, dupa aparitia Legii 230/2007, am facut alt statut, cu documentatia aferenta. Am introdus dosarul la judecatorul delegat, mi-a cerut sa refac cateva puncte...dar in final a fost acceptat si judecatorul a emis incheierea judecatoreasca.
De aceea spuneam la inceput sa nu exageram, ca totusi aceste documente se intocm,esc de persoane ce au pregatire in domeniul juridic, economic sau cat de cat apropiat. Eu am tot respectul pentru inginerul auto (apelez el ca e mai priceput la motor decat mine), am tot respectul pentru domnul profesor doctor oftamolog (care tocmai m-a consultat si mi-a prescris alte dioptrii), sau prof. dr. stomatolog (care mi-a amanat un pic lucrarea dupa sarbatori)..., oameni in care am mare incredere, dar care nu se pricep la intocmirea unei documentatii necesare asociatiei de proprietari si-atunci e firesc ca asemenea lucruri sa le faca alti vecini, printre care si eu.
Glumind un pic, diferenta este ca ei au niste tarife afisate iar eu stima, respect ..:coffee: