avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Buna,

vreau sa propun o grila usoara la procedura civila:

Cererea de completare a hotararii in temeiul art .281 indice 2 C. proc. civ:

a) se solutioneaza in regim de urgenta;
b)poate fi facuta oricand;
c) daca este respinsa, partea interesata nu poate exercita revizuirea pentru motivul prevazut de art.322.2.C. proc. civ

Astept raspunsurile voastre.
Intrebarea s-a dat la INM in 2008, insa eu nu sunt lamurita de ce si a este corect, iar motivarea de la contestatii a fost destul de evaziva:(
varianta de la A este corecta pt ca proprietarul terenului, a invocat accesiunea adica a devenit si proprietarul constructiei, ori el avea 2 posibilitati:
-sa ceara constructorului desfiintarea lucrarilor pe cheltuiala sa si sa-l despagubeasca pt lipsa de folosinta a terenului
-sa INVOCE ACCESIUNEA si sa devina proprietarul constructiei cu obligatia de a-l despagubi pe constructor cu valoarea materialelor incorporate +pretul muncii efectuate.
Prin faptul ca a devenit prorietar asupra constructiei poate sa faca aproape orice cu ea INCLUSIV SA O DESFIINTEZE.
sper ca te-am lamurit!
deea29 a scris:

Buna,

vreau sa propun o grila usoara la procedura civila:

Cererea de completare a hotararii in temeiul art .281 indice 2 C. proc. civ:

a) se solutioneaza in regim de urgenta;
b)poate fi facuta oricand;
c) daca este respinsa, partea interesata nu poate exercita revizuirea pentru motivul prevazut de art.322.2.C. proc. civ

A si C cred
Astept raspunsurile voastre.

Întrebuinţarea de promisiuni, ameninţări sau violenţe împotriva unei persoane urmărite sau judecate într-o cauză penală, de către un organ de cercetare penală, un procuror sau un judecător, pentru a o determina să dea ori să nu dea declaraţii, să dea declaraţii mincinoase ori să îşi retragă declaraţiile, - atata timp cat ai marca de text care arata in mod clar care este forma de vinovatie ceruta de lege, nu are importanta care este parerea unui autor sau a altuia.

forma de vinovatie poate fi numai intentie directa calificata prin scop, in lipsa acesteia fapta putand fi susceptibila de o alta incadrare - spre ex purtare abuziva.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)