avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
sapte_pitici a scris:

ENGFULL a scris:

deaK " cu toate ca dreptul transmis prin donatie poate , in principiu sa fie conditional , adica supus unei conditii suspensive sau rezolutorii , cauzale sau mixte , totusi caracterul de irevocabilitate nu permite stipulara unei conditii suspensive sau rezolutorii potestative din partea donatorului " ( art 822 cciv) astfel o donatie este nula nu numai cd este facuta sub cond pur potestativa ci se admite ca ea este nula chiar daca este facuta sub o conditie simpla potestativa din partea donatorului "


pt wildrainbow


Revin la grila cu conditia suspensiva potestativa. Stiam ca exista o discutie pe tema asta, nu mai stiam cine ce a zis.

Gabriel Boroi si altii, Curs selectiv pt. licenta, Hamangiu, 2009, pag. 101, nota de subsol la afirmatia "obligatia asumata sub conditie potestativa simpla este valabila, chiar daca depinde de vointa debitorului"

Nota de subsol: "Se admite insa existenta unei exceptii, in sensul ca in materia contractului de donatie obligatia asumata sub conditie potestativa simpla din partea donatorului ar fi nula, aceasta conditie fiind desprinsa din dispozitiile inscrise in art. 822 C. Civ, text care dispune ca "este nula orice donatiune facuta cu conditii a caror indeplinire atarna numai de vointa donatorului"(s.n., G.B.). In ce ne priveste, apreciem totusi ca rezulta cu destula claritate ca prevederea legala reprodusa se refera doar la conditiile pur potestative ce depind de vointa donatorului, iar, fiind vorba de o norma ce cuprinde o restrictie, acesteia nu i s-ar putea da o interpretare extensiva.
Sub un alt aspect, este de observat ca art. 822 C.Civ. vizeaza nu numai conditiile suspensive pur potestative , ci si conditiile rezolutorii pur potestative din partea donatorului"

Mai bine nu mai dadeam banii pe carte, ca numai m-a derutat...Oricum, grila e interpretabila, ca Boroi nu vorbeste chiar prostii. Cuvantul "numai" din textul de lege e totusi acolo....
nu am contestat nici o grila iar cei care o fac cred ca e degeaba - nu inteleg de ce gresesc grilele cele mai simple #-o#-o la fel s-a intamplat si anul trecut ( explicatia ar putea fi ca cele mai complicate le gandesc mai mult sau mai bine , nu stiu iar cele care par usoare probabil sant cele cu adevarat grele....... pt ca ma las prea usor prada aparentelor )
Inca o data felicitari tuturor care au participat la aceasta provocare iar celor care au realizat +70 - :worthy:
va citez din codul civil art. 822 "este nula orice donatiune facuta cu conditii a caror indeplinire atarna numai de vointa donatorului".
si bîrsan are o opinie in acest sens, bineinteles diferita de a prof. Deak si
prof. Boroi.

dar totusi din cod reiese destul de clar ca e vorba de conditie suspensiva si rezolutorie - ambele afecteaza principiul irevocabilitatii de gradul II; iar chiar daca e pura sau simpla, tot de vointa donatorului depind.

eu am contestat din G4 asa: 7 ptr litera a), 66 ptr litera b), 78 ptr litera a).

colegi de-ai mei au contestat din G4: 63 ptr litera b), 65 ptr litera c).
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
dislexic, utilizator
degeaba faci la 7.
le-am trimis de dimineata oricum. nu mai am ce sa fac. dar de ce zici asta?
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
dislexic, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)