deea29 a scris:
adevarul e ca anul acesta subiectele la penal au fost mai dificile. eu m-am descurcat bine la civil si proceduri, cat de cat...cred ca sunt undeva la limita, in jur de 70 , acum m-am intors din Bucuresti si mai verific o data .
grilele de la penal partea generala .... eu am gresit grila 65 din G3 -cea cu anularea suspendarii conditionate. ori sunt eu prea obosita si nu mai judec limpede, ori ...nu stiu ...art 85 din cod spune ca anularea se dispune daca se descopera in termenul de incercare , ca mai inainte de ramanerea definitiva a hot. de condamnare cu suspendare conditionata a ex. ped. , condamnatul mai savarsise o infractiune pt care s-a aplicat pedeapsa inchisorii, chiar dupa expirarea termenului de incercare.
nu rezulta din enuntul grilei ca s-ar fi aplicat pedeapsa inchisorii pentru infractiunea concurenta. mai mult decat atat, suspendarea cond. a ex. ped. poate fi dispusa si in cazul unei condamnari la pedeapsa amenzii. deci e posibil ca prima infractiune, pt. care a fost condamnat si a carei executare s-a suspendat sa fi fost sanctionata cu amenda. in cazul anularii suspendarii cond a ex. ped., instanta face aplicarea dispozitiilor ref. la sanctionarea concursului ori recidivei. dar daca si a doua e sanctionata cu amenda? s-ar putea sa gresesc, ca n-am dormit de 24 de ore, dar acum eu asa vad lucrurile.
Si eu am contestat-o pe-asta tot in temeiul art. 85 CP, intrucat anularea suspendarii conditionate a executarii impune necesarmente pronuntarea unei hotarari de condamnare cu pedeapsa inchisorii, nu o simpla descoperire a unei infractiuni inauntrul termenului de incercare.
Totusi nu cred ca o vor admite intrucat grila spune ca "poate" interveni suspendarea daca se descopera in cursul termenului de incercare o infractiune concurenta cu cea care a atras suspendarea executarii, asadar nu spune ca "obligatoriu" va interveni anularea, ci doar ca "poate" interveni.
Hmm este susceptibila de interpretari.