avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
rares.serban a scris:

din pacate la penal am fost "varza" insa la civil din 25 am facut 24 -- am gresit intrebarea nr. 19 -G2 - dar nu mai inteleg nimic -- deponentul , in cazul depozitului voluntar nu este intotdeauna si proprietarul lucrului depozitat - deci varianta -b- nu poate fi corecta dacat conditionat -- deci deponentul nu poate intenta actiunea in revendicare decat daca este totodata si proprietar..................... in schimb proprietarul lucrului dat in depozit poate intenta actiunea in revendicare chiar daca nu are calitatea de deponent???????????? nu mai stiu mi-e greu sa si gandesc.. :(

rares varianta de raspuns suna asa "daca depozitarul refuza nejustificat restituirea lucrului depozitat, deponentul POATE intenta act in revend"...poate ala din text eu l-am interpretat ca "are posibilitatea"....deponentul (daca este proprietar) are posibilitatea...si interpretat asa raspunsul este corect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
sapte_pitici, utilizator
adevarul e ca anul acesta subiectele la penal au fost mai dificile. eu m-am descurcat bine la civil si proceduri, cat de cat...cred ca sunt undeva la limita, in jur de 70 , acum m-am intors din Bucuresti si mai verific o data .

grilele de la penal partea generala .... eu am gresit grila 65 din G3 -cea cu anularea suspendarii conditionate. ori sunt eu prea obosita si nu mai judec limpede, ori ...nu stiu ...art 85 din cod spune ca anularea se dispune daca se descopera in termenul de incercare , ca mai inainte de ramanerea definitiva a hot. de condamnare cu suspendare conditionata a ex. ped. , condamnatul mai savarsise o infractiune pt care s-a aplicat pedeapsa inchisorii, chiar dupa expirarea termenului de incercare.
nu rezulta din enuntul grilei ca s-ar fi aplicat pedeapsa inchisorii pentru infractiunea concurenta. mai mult decat atat, suspendarea cond. a ex. ped. poate fi dispusa si in cazul unei condamnari la pedeapsa amenzii. deci e posibil ca prima infractiune, pt. care a fost condamnat si a carei executare s-a suspendat sa fi fost sanctionata cu amenda. in cazul anularii suspendarii cond a ex. ped., instanta face aplicarea dispozitiilor ref. la sanctionarea concursului ori recidivei. dar daca si a doua e sanctionata cu amenda? s-ar putea sa gresesc, ca n-am dormit de 24 de ore, dar acum eu asa vad lucrurile.
Si eu, dupa ce am reanalizat, am exclus varianta b de la grila cu anularea suspendarii conditionate. Mai bine nu reanalizam, pentru ca probabil ei au dreptate.

M-am uitat peste regulamentul de concurs si am vazut ca in 2009 s-au facut unele schimbari la art. 19. Din cate inteleg, in urma contestatiilor poate ajunge si la modificarea baremului in defavoarea candidatilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
aamaria, utilizator
doly a scris:

nu stiu daca gandirea mea e gresita sau daca am dreptate :deponentul in caz de refuz al depozitarului de restituire are act in revendicare.are mereu?eu am zis ca nu e varianta buna .ce se intampla daca nu este prop ci un comodatar ,posesor?nu are si intrebarea era privita in general in sensul oricarui deponent.

Grila suna asa: "daca depozitarul refuza nejustificat restituirea lucrului depozitat, deponentul poate intenta actiune in revendicare."

Asadar nu zice ca deponentul este obligat intotdeauna sa introduca actiune in revendicare, ci daca este proprietar intenteaza fie actiunea in revendicare, fie pe cea personala ex contractu, iar daca este uzufructuar, locatar etc. poate intenta exclusiv actiunea personala.
deea29 a scris:

adevarul e ca anul acesta subiectele la penal au fost mai dificile. eu m-am descurcat bine la civil si proceduri, cat de cat...cred ca sunt undeva la limita, in jur de 70 , acum m-am intors din Bucuresti si mai verific o data .

grilele de la penal partea generala .... eu am gresit grila 65 din G3 -cea cu anularea suspendarii conditionate. ori sunt eu prea obosita si nu mai judec limpede, ori ...nu stiu ...art 85 din cod spune ca anularea se dispune daca se descopera in termenul de incercare , ca mai inainte de ramanerea definitiva a hot. de condamnare cu suspendare conditionata a ex. ped. , condamnatul mai savarsise o infractiune pt care s-a aplicat pedeapsa inchisorii, chiar dupa expirarea termenului de incercare.
nu rezulta din enuntul grilei ca s-ar fi aplicat pedeapsa inchisorii pentru infractiunea concurenta. mai mult decat atat, suspendarea cond. a ex. ped. poate fi dispusa si in cazul unei condamnari la pedeapsa amenzii. deci e posibil ca prima infractiune, pt. care a fost condamnat si a carei executare s-a suspendat sa fi fost sanctionata cu amenda. in cazul anularii suspendarii cond a ex. ped., instanta face aplicarea dispozitiilor ref. la sanctionarea concursului ori recidivei. dar daca si a doua e sanctionata cu amenda? s-ar putea sa gresesc, ca n-am dormit de 24 de ore, dar acum eu asa vad lucrurile.

Si eu am contestat-o pe-asta tot in temeiul art. 85 CP, intrucat anularea suspendarii conditionate a executarii impune necesarmente pronuntarea unei hotarari de condamnare cu pedeapsa inchisorii, nu o simpla descoperire a unei infractiuni inauntrul termenului de incercare.
Totusi nu cred ca o vor admite intrucat grila spune ca "poate" interveni suspendarea daca se descopera in cursul termenului de incercare o infractiune concurenta cu cea care a atras suspendarea executarii, asadar nu spune ca "obligatoriu" va interveni anularea, ci doar ca "poate" interveni.
Hmm este susceptibila de interpretari.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)