avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Da, eu chiar cred in corectitudinea, intelepciunea datorata experientei indelungate si profesionalismul lor. Cand am inceput sa ma pregatesc pt acest concurs am plecat de la premisa ca eu am multe de invatat si nicioadata nu am lasat garda jos, considerand ca sunt pregatit suficient. Asta e secretul: sa muncesti mult. Daca pleci de la premisa ca intrebarile sunt nu stiu cum, atunci o sa fie greu sa reusesti. Asta e ultimul raspuns pe care il dau legat de aceast mic conflict aparut aici. Imi doresc ca pe acest forum sa se discute chestiuni legate de concurs, legate de faza asta in care ne aflam (ce te-au intrebat, cum se purtau cu tine, chiar sunt curios ce se intampla daca cineva intarzie cateva minute). Asa daca incep toti sa spuna ca sistemul e nu stiu cum, sau ca intrebarile sunt aiurea, nu rezolvam nimic, in plus intrebarile sunt aceleasi pt toti concurentii: grele, ilogice, irationale etc. In final pt cine crede ca sistemul e ilogic, irational etc, nu este obligat sa faca parte din el, sunt alte sisteme mult mai logice; poti sa intri in politica si sa o cunosti pe Doamna Ministru Udrea sau pe Domnisoara Parlamentar Elena Basescu .
El_Nino a scris:

poti sa intri in politica si sa o cunosti pe Doamna Ministru Udrea sau pe Domnisoara Parlamentar Elena Basescu .

Doamne Fereste!!! :rofl:
Urmaresc de ceva timp forumul, incercand sa-mi dau seama de profilul celor care dau admitere la INM.Cu parere de rau spun ca o mare parte dintre acestia seamana cu cei care sunt deja in sistem.In ceea ce priveste profesionalismul celor existenti la ora actuala eu pun mari semne de intrebare, si cred ca orice om de buna credinta este revoltat de coruptia existenta, hotararile gresite si altele de felul acesta. Dar ma gandeam ca o veni alta generatie care va schimba ceva.....Daca un viitor magistrat nu stie sa poarte o discutie, chiar in contradictoriu, fara sa faca atac la persoana si sa jigneasca( exemplu clar este elchupacabra) inseamana ca va perpetua atitudinea actualilor magistrati...Este suficient sa te uiti la Dna. Pivniceru sau Dna. Barbulescu ca sa-ti faci o impresie despre acestia.... Sigur ca exista si exceptii...dar la noi sunt atat de rare ! Dupa opinia mea nu conteaza atat de mult punctajul la proba eliminatorie(asta neinsemnand ca nu trebuie sa stapaneasca materia) ,ci mai ales calitatea omului, iar asta nu mi se pare prea grozava! Parerea mea!
elchupacabra a scris:

pt aamaria: de la mine stiu inca doua pers care au facut peste 80 si pe cineva care a fost foarte aproape de a face 80...Pregatire speciala nu s-a facut la facultate..E existat un optional de logica dar pana au gasit profesor pt el a trecut aproape tot semestrul...iar cel pe care l-au gasit era un prof de logica pensionat caruia sincera sa fiu ii cam lipsea logica..
Nu pot sa spun cum s-au pregatit colegii mei, dar eu am facut testele din anii trecuti contra timp si mi-am analizat greselile la fiecare. De asemenea, am citit despre lsat pe wikipedia si pe site-ul celor de la lsac..Si cam asta a fost..
PS:pe acel site se face publicitate la unele carti cu exemple..Daca as fi stiut de ele din timp, probabil mi-as fi cautat una sau doua...Am gasit pe net ca au fost aduse astfel de carti la un targ de carte din buc, pe la inceputul anului..

Multumesc. Eu acum aud de lsac. Pe de alta parte, si daca as fi stiut mai din timp, nu cred ca as fi avut cand sa analizez ce e pe acel site. Abia am avut timp, dupa grila de verificarea cunostintelor, sa parcurg testele care s-au dat in anii trecuti. Tot contra cronometru am incercat si eu, e un lucru esential.

Pentru Andrew: testele nu sunt chiar asa de grele, par asa la inceput. Dupa ce il rezolvi pe primul deja e mai usor la urmatoarele. Incerca cu prima problema din grila 1, partea I de anul asta (cea cu prezentarile la conferinta).

Daca ai elevi mai mari, dupa ce ai inteles tu cum trebuie gandit, poti incerca sa rezolvi cate o problema si impreuna cu ei. Sunt sigura ca vor fi interesati si unii chiar vor reusi sa se descurce singuri.
@iura69: desi spui ca este condamnabil sa jignesti si sa critici persoana, iar nu faptele, tu ai criticat-o si ai jignit-o pe elchupacabra.
referitor la dna pivniceru interventiile ei ar trebui privite ca necesare, pentru ca este printre putinii magistrati care se lupta pentru imbunatatirea sistemului - chiar daca este direct interesata. alaturi de aceasta mai sunt cristi danilet si ana maria puiu care au initiativa si reactioneaza la neregulile din sistem.

daca oamenii care lupta pentru magistrati, in special (care fac parte din o mare putere din stat unde sunt probleme) si oamenii care lupta pentru ceva, in general, sunt de condamnat , atunci as trage concluzia ca din ce in ce mai multe lucruri anormale tind sa devina normale.

o sa fac un apel prietenesc, dar totodata ferm, la userii de pe acest forum sa pastreze minima decenta. pana acum s-a mentinut un ton placut al discutiilor, fara a fi nimeni ponegrit. cred ca acesta este si motivul pentru care utilizatorii de seama care postau inainte de data examenului pe acest subiect nu mai scriu in prezent.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)