cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Recunosc ca nici eu nu inteleg cum de unii au luat note de 7 la interviu.
Pentru o parte dintre ei am gasit o posibila explicatie:s-au demobilizat probabil, stiind ca nici cu 10 la interviu nu vor putea obtine media 7, din cauza punctajului de la logica.
Cu restul nu-mi pot imagina ce s-a intamplat. Si anul trecut au fost punctaje mici, chiar sub 7...
va spun eu ce s-a intamplat:
Pe unii i-au intrebat cum comenteaza maxime si la capitolul speta i-au intrebat articole din cod care nu numai ca erau "din materie" (deci fusesera deja examinati) dar mai mult, nu fusese nici in programa - exemplu intrebare din apel/recurs. Asta e exemplul meu, asa am luat minunata nota de 8 si ceva... dupa vorbit coerent, clar si sustinut 15 minute incontinuu.
Pe altii i-au intrebat ce fac la o petrecere (magistrati fiind) daca vine cineva si le cere sfaturi juridice. De comentat maxime nimic....
Pai e corect?
La interviu conteaza foarte mult si norocul pe care il ai in ziua respectiva, incepand de la comisie, starea ta de spirit, emotiile, si terminand cu intrebarile efective care ti se pun.
Trebuie sa realizam ca nu ar fi posibil sa fie aceleasi cateva intrebari pentru toata lumea (desi cele privind motivatia, optiunea judecator/procuror, calitatile specifice profesiei, date despre activitatea anterioara etc. cred ca se regasesc in majoritatea cazurilor).
Pe de alta parte, mi se pare justificat sa existe si o proba orala, cu tot subiectivismul inerent si suspiciunile de aranjamente, pentru ca pana la urma, fie procuror fie judecator, trebuie sa vorbesti in fata unui public si sa fii capabil sa iti controlezi emotiile, sa te concentrezi asupra a ceea ce ai de spus, sa nu te pierzi cu firea. Un lucru bun e tocmai faptul ca interviul are ponderea cea mai redusa.
Insa este regeretabil ca unii membrii din comisie se indeparteaza de la scopul si finalitatea interviului, care nu este o proba orala a cunostintelor de drept, si cred ca nici a cunostintelor de etica si deontologie nu ar trebui sa fie, pentru ca aspectele acestea nu ai de unde sa le cunosti, mai ales ca Etica este materie de studiu in primul an, deci pe undeva chiar premisa INM-ului este in sensul ca notiunile specifice de deontologie nu sunt cunoscute.
Buna! In primul rand felicitari celor care au luat examenul! In al doilea rand imi pare sincer rau pentru cei care au invatat cu adevarat si au avut ghinionul sa pice din cauza existentei interviului.. mai bine zis pentru cei 7 oameni care au picat din cauza interviului . Daca faceti o mica statistica pe tabelul afisat de colegii nostrii o sa vedeti ca exact 7 oameni(si unul retras) ar fi trecut examenul daca interviul nu ar fi existat sau nu s-ar fi socotit la nota finala. Este adevarat ca interviul a schimbat clasamentul (pe mine m-a ridicat 10 pozitii) dar doar un numar de 7 oameni au trecut sub linie din cauza lui. Consider ca un asemenea numar (7) dintr-un numar de 240 nu sustine o teorie a conspiratiei a comisiilor ci din contra, o demonteaza. Acesti oameni au avut ghinion...de o comisie severa sau de o zi proasta. İn legatura cu comisiile .. 4 oameni din cei 7 au fost la Comisia 1 dar cu toate acestea, cel care a luat nota cea mai mica - si a si picat - a fost la Comisia 3.( precizez :comisia 3 a acordat cele mai mari note si 30 de note de 10- asa ca probabil respectivul a avut o zi proasta)
Acesti 7 oameni sunt singurii care ar avea motive sa se planga de existenta interviului . Pe restul nu i-a influentat in alt mod decat poate cu privire la primirea unui loc in camin. Concluzionand i-as ruga pe restul sa nu arunce cu noroi doar de dragul de a arunca pentru ca nu le face cinste.
Pentru cei care au picat: aveti curajul si determinarea de a incerca si la anul. Majoritatea din cei care am intrat nu suntem la prima prezentare. Perseverenta da roade.
Totul e bine cand se termina cu bine.
Multumiri echipei si in special lui El_Nino, caruia ii eram datoare cu o explicatie (pe privat) dar intrucat si-a sters contul trebuie sa o fac la vedere.
"motive obiective m-au tinut ieri departe de echipa de operare date" din care in alte conditii as fi fost mandra sa fac parte.Ati facut o treaba excelenta!
multumiri, multe multumiri.
Referitor la comisii, poate existenta unei singure comisii cu acelasi grad de exigenta ar elimina din suspiciuni, dar ar prelungi prea mult "Olimpiada de asteptat" ...SA AUZIM DE BINE!