cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
pentru testul de rationament iti recomand niste teste LSAT pe care le poti descarca de pe net, mai precis de pe torrentz. O sa gesesti o multime de teste care s-au dat pe la americani cu explicatii + doua culegeri cu exercitii care te vor ajuta destul de mult: Logic games bible si Logic reasoning bible. Daca stii engleza o sa simplu.
In ceea ce priveste interviul : sunt 5 oameni in comisie. Mie 4 dintre ei mi-au pus intrebari. interviul cred ca la toata lumea incepe la fel: motivatia, calitatile, de ce ai ales aceasta profesie, cum crezi ca vei face fata presiunilor,................
Am avut o intrebare de etica si o intrebare legata de o situatie ipotetica. Oricum nu prea ai de unde sa stii daca raspunsul tau a fost corect sau nu pentru ca nimeni nu iti spune nimic si nici membrii comisiei nu sunt prea expresivi.In cazul meu intrebarile au venit una dupa alta. Ideea e sa dai raspunsul cat de repede poti, sa nu eziti si sa-ti motivezi bine optiunea.
multa bafta si spor la invatat pentru anul viitor!
multumim pentru amanunte
dar de ce nu sunteti mai darnici , exemple concrete nu generalitati
m-a intrebat .... ce as face daca ..... i-am raspuns ......
la intrebarea ...... raspunsul meu a fost .....
testele date la lsac , daca ati facut descarcarea dati-le mai departe ..... cu explicatii cu tot :love2:
Eu pentru prima proba am renuntat la servici si am invatat vreo 4 luni.Este a doua oara cand dau asa ca mai aveam ceva ramas de anul trecut. Pentru proba de logica am facut testele din anii trecuti iar pentru partea de rationament analitic care imi cam manca din timp foarte mult mi-a aratat prietenul care este cea mai buna abordare pentru o rezolvare rapida(lucru care mi-a dat incredre).Precizez ca anul trecut nu am ajuns la logica.Exista teste LSAT pe net care sunt care sunt identice(nu la continutul textului ci la format si rationament) cu cele care se dau la İNM. Exista si carti cu aceste teste dar , asa cum a mai zis cineva, faceti rost de ele din timp. Conteaza enorm exercitiul pentru aceste teste. İti da siguranta si te ajuta sa te concentrezi. La testul de logica regula nr.1: nu sti sa rezolvi intrebarea treci la urmatoarea si nu te bloca. Mai bine pierzi o intrebare decat 10minute si toata concentrarea si increderea. Valoarea unei intrebari cantareste putin in nota finala asa ca nu va ambitionati sa nu va scape vreo intrebare ca nu merita. E o abordare proasta.Acest lucru e valabil in special la rationamentul analitic. İn legatura cu testele LSAT..in SUA , din cate am citit eu se dau 4 testari pe an asa ca, daca nu gasiti cartea(eu nu am avut timp) cautati pe internet pe Torrentz dupa aceste teste . Sunt 2 fisiere diferite cu toate testele de s-au dat in SUA la admiterea la drep( inclusiv cele de anul asta). O sa gasiti o "caruta" de teste. Partea buna la fisierele de care va zic este ca are incuse manuale de rezolvare a testelor, adica iti prezinta rationalizarea de la a-z, pt ca orcine sa inteleaga. E adevarat ca testele sunt in engleza, ca si manualele de 400 de pagini dar tot asa e adevarat ca mai e un an pana la examen asa ca nu ar trebui sa fie o piedica asta. Eu nu am facut in viata mea teste de logica iar cateva pagini citite de acolo mi-au trasat un cadru foarte important...va imaginati ce efect ar avea sa citesti toata cartea? Apucati-va de teste de pe acum. La acestea nu e vorba de a retine ceva ci de a forma ablitatea de analiza. Odata ce o dobandesti nu se pierde. Oricum nu o sa va arda de civil curand asa ca folositi timpul. Saptamana dintre cele 2 probe NU E SUFİCİENTA pentru pregatire daca vreti o nota mare.
Pentru interviu...tinuta conteaza. Trebuie sa afisati incredere si siguranta dar nu ingamfare. Fiti spirituali, raspundeti siguri pe voi, o gluma strecurata subtil poate descreti fruntile.Nu va fie frica sa fiti naturali.Oamenii aia nu sunt acolo sa va pice ci sa va testeze. Nu are nimeni ceva personal cu voi.Exista intrebari care s-au regasit la mai multi oameni(de ce ai ales magistratura, o maxima de explicat,conflictul de interese cu familia, importanta banilor).La mine maxima s-a bazat pe observatia ca vorbesc repede si mult ( evident:rolleyes:).La acest tip de intrebare trebuie sa te adaptezi.Nu exista raspuns predefinit Daca iti pun o intrebare cu privire la ce ai fi dispus sa faci pt un membru al familiei daca ar avea nevoie de ajutorul tau legal nu fi ipocrıt sa susti ca nu ti-ai calca niciodata pe princiipiile tale de munca pentru a ajuta pe mama sau tata. Daca chiar crezi asa ceva nu fi narod sa spui asa ceva. Si membrii comisiei sunt oameni si au parinti. Spune ca nu ai face nimic sa incalci legea dar ai face tot ce iti sta in putinta sa ajuti. Doar e vorba de mama si tata..O solutie:D pt interviu: (a mers la mine) Pe baza unor inrebari care stiti ca s-au pus in alti ani faceti-va un set de raspunsuri cadru si fiti pregatiti sa ramnificati de la acestea in functie de intrebarile puse voua personal. Vorbesc de raspunsuri cadru pentru ca trebuie sa fiti constanti si nu salcie in vant. Chiar daca respunsurile pe care vi-le-ati formulat par ideale rugati-l pe prietenul vostru cel mai critic sa va asculte si sa va testeze( si nu doar pe el). Critica e constructiva!
İn legatura cu comisiile.. statistic nota lor nu a influentat semnificativ rezultatele(vezi mesajele anterioare). E adevarat ..comisia 1 a dat cele mai mici note si a pus intrebari nepotrivite, comisia 2 a fos la mijloc foarte aproape de com.3 iar comisia 3 cele mai mari note. Sfat din logica: daca intre doua lucruri exista legatura aceasta nu inseamna in mod obligatoriu ca se determina una pe cealalta.
Asa ca: a ajunge la comisia 3 nu va garanteaza succesul(au dat multe note mici si cea mai mica nota a fost tot acolo) .
Daca ajungeti la comisia1( care a dat si note foarte mari)nu disperati.Cum alti au luat note mari puteti si voi. Asimilati-va cu cei care au reusit . Nu va considerati perdanti inainte de a incepe.!!!! Cam astea ar fi sfaturile si impresiile mele(lungi).:D
P.S. eu nu descarc de pe torente.Nu e bine sa descarci de pe torente!!! Am auzit si eu de ele de la altii:innocent::wassat:
"O solutie pt interviu: (a mers la mine) Pe baza unor inrebari care stiti ca s-au pus in alti ani faceti-va un set de raspunsuri cadru si fiti pregatiti ..."
tocmai asta era ideea noastra sa ne facem un set de intrebari , dar daca toata lumea vb la general ...... de unde sa facem rost de ele ....:(
oricum multumim pentru sfaturi sunt f utile
"cautati pe internet pe Torrentz dupa aceste teste . Sunt 2 fisiere diferite cu toate testele de s-au dat in SUA la admiterea la drep( inclusiv cele de anul asta). O sa gasiti o "caruta" de teste. Partea buna la fisierele de care va zic este ca are incuse manuale de rezolvare a testelor, adica iti prezinta rationalizarea de la a-z, pt ca orcine sa inteleaga "
mai pe intelesul celui care nu este obisnuit cu Torrentz ..... dai la search "teste lsac " sau ce ...?