avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
ENGFULL a scris:

am o intrebare si o rugaminte pentru cei care au trecut cu brio de interviu : la intrebarea : esti anuntat in timpul unei sedinte ca un membru al familiei tale a avut un accident si se afla in coma la spital , cum reactionezi /actionezi ?
as vrea sa mai postati pe forum cateva din intrebari dar si genul de raspuns "apreciat " de comisie pentru a ne face si noi o ideea despre atitudinea de magistrat
multumesc

Povetele de anul trecut erau in sensul ca raspunsul preferabil era acela ca obligatoriu parasesti sedinta, si mergi sa iti vezi ruda, pe motiv ca oricum stiind ca aceasta este in coma si poate deceda in orice moment, nu poti sa te mai concentrezi asupra actului de justitie pe care il infaptuiesti (wow) si este de preferat sa suspenzi sedinta, decat sa o continui intr-o stare sufleteasca necorespunzatoare.
Tot din relatari am inteles ca o d-soara a raspuns ca ea ramana sa isi termine "judecatile", iar reactia comisiei a fost ceva de genul> :""hai, d-soara, vrei sa te credem....unii se pare ca sunt mai catolici decat Papa!"
Voi, ce ati raspuns?
de unde si subiectivismul. eu nu critic nota comisiei, ci critic rangul, domeniul sau daca vreti felul intrebarii care nu a fost la fel la toata lumea. si mai critic faptul ca nu se contesta. nu arunca nimeni cu noroi. nu cred ca a folosit cineva cuvinte jignitoare, nu inteleg de unde 'noroi'.
eu unul am intrat. dar nu este etic si echitabil ce s-a intamplat.

Stie cineva ce fel de test este cel psihologic? De personalitate, de concentrare, de atentie, de inteligenta, de care ?
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
xtremist, utilizator
İn primul rand rand cuvantul "noroi " era o metafora . İmi pare rau daca ai considerat-o neinspirata. Nu iti era adresat tie ci acelora care s-au grabit sa sugereze "aranjamente" si "manarii" fara sa analizeze efectiv impactul pe care interviul l-a avut asupra notelor(statistic vorbind). Pe mine m-a deranjat.
Sunt de acord ca e o proba subiectiva dar va intreb..cate teste pe care le trecem nu sunt subiective? Spre exemplu notele de la scoala date de multi profesori "dupa ureche" sau interviurile pentru angajare la care soarta ta depinde de impresia pe care o faci unei persoane subiective. Cum ati rezolva partea de subiectivism in aceste cazuri? Nu cred ca "obiectivitatea" e cheia. Luati in considerare ca interviul e 10% din nota nu mai mult.Cred ca acest subiectivism al interviului iti da sansa sa te remarci din multime ca "persoana potrivita" pentru o anumita meserie. Ai dreptate cu privire la domeniul din care se intreaba la interviu. Cineva a zis ca a fost intrebat din apel si recurs ceea ce mi se pare aberant.Pe de alta parte nu poti sa pretinzi aceleasi intrebari. Unde ar fi egalitatea de sanse intre primul intervievat si ultimul?
İn ultimul rand ma intreb cum ati vedea procedura de rezolvare a contestatiilor referitoare la interviu? O reexaminare de alta comisie poate? Nu ar insemna asta o a doua sansa pentru acei care pur si simplu nu au facut fata interviului prima oara? Cred ca atunci am putea vorbi de subiectivism si "aranjamente".
Lasand examenul la o parte, va doresc multa bafta la İNM si sper sa reusim sa avem o promotie unita. :hugall:
ca la psihologic, o alta comisie si o alta examinare + rexaminarea casetei martor. plus o taxa - ca sa previna abuzul. eu am fost intrebat din rejudecarea dupa trimitere. spre rusinea mea am gresit raspunsul, dar spre rusinea lor nu trebuia sa existe intrebarea asta la mine si la ceilalti chestiuni de genu 'daca vine unu la tine si te intreaba nu stiu ce... '.
Dar e in regula, am comentat suficient.

cine imi spune ce fel de test e cel psihologic?
Felicitari tuturor!!!!!!!!!!! Meritati toata aprecierea din lume!!!!! =D>=D>=D>=D>=D> Va rog, cand veti avea timp, sa ne spuneti si noua, viitorilor candidati, cum v-ati pregatit pentru rationament si sa ne mai dati exemple de intrebari care v-au fost adresate la interviu. Felicitari inca o data!! :D

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)