cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Si cei doi candidati care au optat pentru personalul asimilat? In total au fost 9 care au participat la testarea psihologica. Cei doi au fost dintre ceilalti de sub lista? Oricare dintre cei de sub lista?
Intrebare:
Credeti ca, exista vreo sansa pentru a convinge CSM sa organizeze examinarea medicala si testarea psihologica anterior sustinerii probelor de concurs pentru admiterea la INM? ... mai ales ca, urmarind anuntul anual al CSM privind calendarul de concurs ... se face referire doar la:
1. proba scrisa eliminatorie, tip grila ... cu tot ce cuprinde: sustinere, contestatie+solutionarea contestatiei la baremul de evaluare si notare, contestatie + solut.contestatiei formulata la punctajul obtinut la proba eliminatorie
2. test de verificare a ratinamentului logic + "anexele" aferente (sustinere, contestatie etc.)
3. interviul
si, in final, afisarea rezultatelor ... :"> finale (anul acesta 25.09.2009
La depunerea dosarului se poate solicita o adeverinta privind aptitudinea medicala si psihologica a candidatului pentru exercitarea functiei ...adeverinta eliberata chiar de comisia numita prin ordin comun al ministrului Justitiei si al ministrului sanatatii.
Consider ca, este inuman sa se procedeze la verificarea medicala si verificarea psihologica dupa reusita probelor din cele trei etape de examinare:
a cunostintelor juridice, a rationamentului logic si a deontologiei profesionale (interviul).
Credeti ca, se poate produce o schimbare in acest sens? mai ales daca inaintam, impreuna, o adresa in acest sens ...
Noi am propus deja aceasta procedura formatorilor de la inm si se va discuta in consiliul stiintific sa se faca medicalul si psihologicul dupa prima proba, cea de cunostinte juridice. Nu se poate inainte de proba de cunostinte juridice, pentru ca sunt prea multi candidati. Oricum, si daca ar fi inainte de proba de cunostinte juridice, tot nu ar fi bine. Ganditi-ca cum e sa invatati cateva luni si inainte de examen cu cateva zile sa aflati ca nu sunteti primiti la examen din cauza psihologicului. Cum o dam, cu psihologicul asta nu o nimerim. Parerea mea este ca de vreme ce psihologicul asta este un test de compatibilitate psihologica cu profesia, iar nu un test de sanatate psihica, ar trebui sa fie notat cu note de la 1 la 10, nota care sa intre in media finala. Ar fi echitabil asa. Pentru ca unul ar fi compatibil de nota 10, unul de 7, unul de 5 (ca si la interviul acela care e proba de concurs)...Pe cand daca ii spui candidatului ca e respins la psihologic, practic ii spui ca e total incompatibil. Si cine i-a cunoscut pe cei respinsi, s-a convins ca niciunul dintre ei nu este total incompatibil.
Ceea ce se va mai propune este ca verificarea pentru buna reputatie sa se faca inainte de orice proba.
Eu cred ca ar trebui sa se afiseze de la inceput ce inseamna buna reputatie, sa se afiseze de la inceput profilul psihologic pe care candidatul trebuie sa se incadreze (oricat de bizar ar suna) si sa se afiseze de la inceput o lista cu afectiuni medicale care sa nu permita accesul la INM (aici, de dragul cedo si al bunului simt, ar trebui sa nu apara nicio afectiune. Ma rog, e de preferat ca cel care candideaza sa nu fie orb sau surdomut, dar in afara de problemele astea, nu cred ca mai e vreo incompatibilitate).
Multumesc frumos pentru raspuns. :bow:
O veste buna! se va face ceva in acest sens si, sper ca membrii consiliului stiintific sa adopte o solutie in avantajul ambelor parti.
Totusi, doresc sa mentionez ca, in cazul concursului de admitere la Academia de Politie "Al.Ioan Cuza" (concurs cu un grad de dificultate mediu /mare, in functie de disciplina de concurs), etapa eliminatorie - etapa I - cuprinde: testarea psihologica, examinarea medicala si verificarea aptitudinilor fizice; probele enumerate anterior se sustin in ordinea prezentata si fiecare dintre ele este eliminatorie. Rezultatele fiecarei probe din etapa eliminatorie se aduc la cunostinta prin afisare, la sfarsitul zilei in care se sustin aceste probe si, centralizat, la sfarsitul etapei (la probele eliminatorii nu se admit contestatii). Dupa admiterea la probele eliminatorii se procedeaza la evaluarea candidatilor prin sustinerea unei probe scrise la anumite discipline (in functie de optiunea candidatului pentru Facultatea de Politie, Facultatea de Pompieri / Facultatea de Arhivistica).
Un alt exemplu este in cazul obtinerii permisului auto, caz in care examinarea psihologica si verificarea medicala sunt anterioare sustinerii examenului propriu zis.
P.S. Ambele verificari le-am facut corect si, sunt sigura ca sunt foarte multi soferi auto care au fost corecti in privinta celor doua verificari.
Exemplele ar putea continua ...insa, ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca, din punctul meu de vedere, este mai corect sa se procedeze la verificarea medicala si verificarea psihologica anterior sustinerii probelor de concurs.
:"> Si, ar fi un adevarat miracol daca aceste verificari ar fi cu cel putin 2 luni inainte de sustinerea examenului de admitere la INM.
Eu astept cu interes solutia propusa de membrii consiliului stiintific. :luck:
Cu respect,
:bow: