avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
ANDREW ADAM a scris:

Magistratii din Romania

Iata cum sunt vazuti magistratii de catre Opinia Publica din Romania

Magistratii sunt niste JAPITE (cu J mare).
(Mircea Badea, emisiunea In gura presei din data de 16.09.2008, Antena 3 , ora 23.10)
Magistratii sunt o categorie aparte de cetateni.
Magistratii sunt alcatuiti intr-o casta, impenetrabila, invincibila avand o putere totala asupra legii.
Magistratii nu sunt impartiali si independenti.
Magistratii sunt obedienti sistemului politic.
Magistratii sunt sclavii puterii politice din Romania.
Magistratii sunt influentati si subordonati politicului.
Magistratii sunt aroganti si cu nasul pe sus.
Magistratii ii acopera si ii sutin pe politicieni.
Magistratii au familii si nu intra niciodata in conflict cu gruparile mafiote pentru ca le este teama sa nu fie santajati.
Magistratii sunt stimulati financiar pentru a actiona in spiritul si litera legii dar nu o aplica decat pentru o anumita categorie de cetateni.
Magistratii sunt mana in mana cu gruparile mafiote (Cazul ‘Caiac’ – Craiova.2008)
Magistratii sunt razbunatori. (vezi cazul procurorului DNA caruia i-a fost zgariata masina din greseala si care l-a luat la bataie pe un baiat de 16 sau 17 ani).
Magistratii se cred mai presus de lege.
Magistratii sunt in cardasie cu politistii din Romania.
Magistratii nu isi educa copii in spiritul legii ci in spiritul puterii, obrazniciei si incalcarii a normelor morale (vezi magistratul din Craiova – fiului acestuia i-au fost intocmite 5 dosare penale grave- vatamare corporala, ultraj, etc., fara a fi vreodata judecat sau condamnat)
Magistratii sunt acuzati, de cele mai multe ori de abuz de putere (vezi cazurile inregistrate la CSM si la CEDO)
Magistratii duc lipsa de initiativa si respect fata de valorile societatii prin pasivitatea de care dau dovada fara de lege.
Magistratii sunt lipsiti de principii democratice
Magistratii sunt printre cei care au ingropat aceasta tara in coruptie si promiscuitate.
Magistratii s-au bogatit prin fapte de coruptie dar nu sunt dovediti.
Magistratii isi apara interesul propriu si nu ii intereseaza de restul societatii.

Si, mai adaugati voi, daca doriti.

Sa nu fiti ca ei !
Doresc tuturor sa-si implineasca visul de a ajunge magistrat, daca asa v-ati propus.

Pasivitatea va face complici!
Contradictia de idei duce la schimbarea sistemului.!
Schimbati sistemul juridic din Romania.
Magistrati din toata tara uniti-va !
Fiti demni de voi insiva !

‘Sustine promisiunile politice ale unui anumit partid politic dar ataca-l atunci cand se afla la guvernare folosindu-te chiar de pormisunile acestuia!’

mine poimine ai sa iei avocati la caracterizat si cam intuiesc ce ai spui despre ei
deea29 a scris:

Buna,

fac parte si eu din categoria celor care auparticipat la concursul de admitere la inm si nu au intrat. Cred ca sunt mai multi factori care concura la reusita :iin primul rand invatatul temeinic si rezolvarea de teste grila, apoi Istapanirea de sine si increderea in fortele proprii. Ceea ce am constatat din proprie experienta e faptul ca foarte mult conteaza sa fii si odihnit/a in ziua examenului. Nu locuiesc in Bucuresti si mai de fiecare data, nu reuseam sa dorm bine din cauza oboselii acumulate (din cauza programului de la serviciu invatam mai mult noaptea), a orelor de drum si a stressului. In ziua examenului, eram rupta de oboseala si din aceasta caiza nu ma puteam concentra.De cateva ori am facut prostia sa repet materia pana in ultima zi dinaintea examenului. Mare greseala. Nu ajuta la nimic si creeaza confuzie si panica acest repetat pana in ultimul moment. Anul acesta voi da din nou la INM si sper sa intru. Trebuie o disciplina riguroasa , invatat zilnic , rezolvare de teste si spete....si iar invatat...

ai foarte mare dreptate in primul rind conteaza vechimea in specialitate te ajuta enorm . eu am luat grila din anul 2009 fara materia repetata si am scos 52 de puncte si am vechime in avocatura 7 ani.in aceste conditii pentru mine e de ajuns o simpla recapitulare.
parerea mea este ca grilele te ajuta sa vezi unde esti vulnerabil in cea ce priveste pregatirea ta daca vrei sa vezi cit de bine ai fixata materia incearca sa faci grilele pe care noi cei cu vechime le dam la examenele de intrare direct pe post sintmult mai grele in comparartie cu cele de inm.
av chiper laurentiu a scris:

ANDREW ADAM a scris:

Magistratii din Romania

Iata cum sunt vazuti magistratii de catre Opinia Publica din Romania

Magistratii sunt niste JAPITE (cu J mare).
(Mircea Badea, emisiunea In gura presei din data de 16.09.2008, Antena 3 , ora 23.10)
Magistratii sunt o categorie aparte de cetateni.
Magistratii sunt alcatuiti intr-o casta, impenetrabila, invincibila avand o putere totala asupra legii.
Magistratii nu sunt impartiali si independenti.
Magistratii sunt obedienti sistemului politic.
Magistratii sunt sclavii puterii politice din Romania.
Magistratii sunt influentati si subordonati politicului.
Magistratii sunt aroganti si cu nasul pe sus.
Magistratii ii acopera si ii sutin pe politicieni.
Magistratii au familii si nu intra niciodata in conflict cu gruparile mafiote pentru ca le este teama sa nu fie santajati.
Magistratii sunt stimulati financiar pentru a actiona in spiritul si litera legii dar nu o aplica decat pentru o anumita categorie de cetateni.
Magistratii sunt mana in mana cu gruparile mafiote (Cazul ‘Caiac’ – Craiova.2008)
Magistratii sunt razbunatori. (vezi cazul procurorului DNA caruia i-a fost zgariata masina din greseala si care l-a luat la bataie pe un baiat de 16 sau 17 ani).
Magistratii se cred mai presus de lege.
Magistratii sunt in cardasie cu politistii din Romania.
Magistratii nu isi educa copii in spiritul legii ci in spiritul puterii, obrazniciei si incalcarii a normelor morale (vezi magistratul din Craiova – fiului acestuia i-au fost intocmite 5 dosare penale grave- vatamare corporala, ultraj, etc., fara a fi vreodata judecat sau condamnat)
Magistratii sunt acuzati, de cele mai multe ori de abuz de putere (vezi cazurile inregistrate la CSM si la CEDO)
Magistratii duc lipsa de initiativa si respect fata de valorile societatii prin pasivitatea de care dau dovada fara de lege.
Magistratii sunt lipsiti de principii democratice
Magistratii sunt printre cei care au ingropat aceasta tara in coruptie si promiscuitate.
Magistratii s-au bogatit prin fapte de coruptie dar nu sunt dovediti.
Magistratii isi apara interesul propriu si nu ii intereseaza de restul societatii.

Si, mai adaugati voi, daca doriti.

Sa nu fiti ca ei !
Doresc tuturor sa-si implineasca visul de a ajunge magistrat, daca asa v-ati propus.

Pasivitatea va face complici!
Contradictia de idei duce la schimbarea sistemului.!
Schimbati sistemul juridic din Romania.
Magistrati din toata tara uniti-va !
Fiti demni de voi insiva !

‘Sustine promisiunile politice ale unui anumit partid politic dar ataca-l atunci cand se afla la guvernare folosindu-te chiar de pormisunile acestuia!’

mine poimine ai sa iei avocati la caracterizat si cam intuiesc ce ai sa spui despre ei

=D>

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)