avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
si - b - este corect
cont. in anulare speciala se admite daca instanta de recurs a respins recursul sau l-a admis numai in parte insa a omis sa se pronunte cu privire la un motiv de nelegalitate ( casare , modificare ..) invocat de parti
Raspunsul c ar putea fi corect, dar nu intotdeauna. Depinde de felul hotararii irevocabile -daca e sau nu susceptibila de executare silita. Daca hotararea nu e susceptibila de executare silita, atunci contestatia poate fi introdusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data la care hotararea aramas irevocabila. daca hotararea poate fi pusa in executare silit , atunci cntestatia se poate face oricand inainte de inceperea executarii silite, iar in timpul ei, pana se implineste termenul prevazut de art.401 al 1 lit.bsau c
da, ai dreptate , clar si b . n-am citit destul de atenta.
vizitator1 a scris:

Asa stiu si eu , dar am gasit aceasta grila :
Sunt prescriptibile extinctiv actiunile :
a) intemeiate pe plata nedatorata ;
b) prin care se valorifica drepturi reale accesorii ;
c) de partaj .

Raspuns : a, c

In Boroi se scrie ca : drepturile reale accesorii, intotdeauna, presupun ca drept principal un drept de creanta(care in principiu este prescriptibil) iar Decretul 167/1958 spune ca acest act normativ " nu se aplica dreptului la actiune privitor la dr. de prorpietate, uzufruct, uz, abitatie, servitute si superficie" din acestea rezulta ca drepturile reale accesorii sunt supuse prescriptiei extinctive. Deci la aceasta grila ... cum se va raspunde ? Si cat de gresit este baremul?
salut, ce mai faceti ?
va propun o grila :
A obtine in credit de la o banca. Pentru garantarea restituirii creditului semneaza in calitate de fidejusori solidari B si C . Ulterior, printr-un act separat, garanteaza intreaga suma un alt fidejusor, D . Au valoare de adevar afirmatiile :
a) remiterea de datorie facuta in favoarea lui B , libereaza in parte pe C , dar nu libereaza cu nimic pe D ;
b) remiterea de datorie facuta in favoarea lui D libereaza in intregime pe B si C ;
c) remiterea de datorie facuta in favoarea lui D nu libereaza cu nimic pe B si C ;
d) remiterea de datorie facuta in favoarea lui B , C si D nu libereaza cu nimic pe A;
e ) daca D a platit jumatate din credit bancii , ceilalalti fidejusori si debitorul principal neplatind nimic, C nu poate fi obligat sa plateasca mai mult de un sfert din credit ;
astept raspunsurile voastre , multumesc ...

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)