avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract management-competenta instantei de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract management-competenta instantei de judecata

Buna ziua,
Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin O.M.Ed.C. nr. 3142/25.01.2006 prevede la punctul X:
Litigiile izvorâte din încheierea, executarea, modificarea, încetarea prezentului contract,nerezolvate pe cale amiabilă sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti de contencios administrativ.
ARTICOLUL 126 din Constitutia Romaniei:
(2) Competenţa instanţelor judecătoreşti şi procedura de judecată sunt prevăzute numai prin lege.
In Legea 128/1997 -statutul personalului didactic nu exista nici o prevedere care sa reglementeze in favoarea instantei de contecios contestatia unei decizii de eliberare din functia de director.
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONAL este in anexa 4 a
Intrebarea e urmatoarea:
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONALeste elaborat de functionari ai Ministerului Educatiei si Cercetarii iar la punctul X au stabilit competenta in favoarea instantei de contencios administrativ. Au ei prerogativa de a stabili competenta in favoarea unei instante?
Care este instanta competenta sa judece litigiile aparute din contractul de management educational?
Sper sa ma fac inteles
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ionut Nistor , Consilier juridic 15:39, 8 Aprilie 2013
Faptul ca in contract este stabilita competenta in favoarea instantei de contencios nu mi se pare o motivare corespunzatoare.
incadrarea/interpretarea se face dupa continut si nu dupa titulatura/denumirea actului dat de parti..
apoi un contract e legal in conditiile in care nu-i peste lege..iar la spetza abia azi se cauta CEo pentru privat, si nu pentru scoli..
e o hotarare..insa de aiureli...
De ce ati semnat contractul ? ... prin semnarea lui ati fost de acord cu stabilirea acestei competente , chiar daca acum nu va convine.... iar competenta in acest caz, este stabilita si prin lege ..
iar competenta in acest caz, este stabilita si prin lege ..
Care este legea despre care vorbiti?

Vedeti codul de procedura civila care stabileste competenta materiala si teritoriala a instnatelor de judecata ...

Alte discuții în legătură

Proces dupa casare Mihai Pop Mihai Pop Bună ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu incepand cu 1 martie 2009, am contestat decizia de eliberare si a fost ... (vezi toată discuția)
Instanþa competentã ºi obligativitatea de a fi reprezentat prin avocat puideurs puideurs Buna ziua, Intr-o cauza privind disp. art.8 din Legea 554/2004 a contenciosului ad-tiv, pentru o hotarire definitiva si irevocabila privind decizia de ... (vezi toată discuția)
Contestare ordin de incadrare personal contractual plimbarici plimbarici Buna ziua, In luna ianuarie ca urmarea a majorarilor de 25% am primit un ordin prin care mi s-a majorat salariul de baza in care am constatat calcularea ... (vezi toată discuția)