Buna ziua,
Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin O.M.Ed.C. nr. 3142/25.01.2006 prevede la punctul X:
Litigiile izvorâte din încheierea, executarea, modificarea, încetarea prezentului contract,nerezolvate pe cale amiabilă sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti de contencios administrativ.
ARTICOLUL 126 din Constitutia Romaniei:
(2) Competenţa instanţelor judecătoreşti şi procedura de judecată sunt prevăzute numai prin lege.
In Legea 128/1997 -statutul personalului didactic nu exista nici o prevedere care sa reglementeze in favoarea instantei de contecios contestatia unei decizii de eliberare din functia de director.
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONAL este in anexa 4 a
Intrebarea e urmatoarea:
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONALeste elaborat de functionari ai Ministerului Educatiei si Cercetarii iar la punctul X au stabilit competenta in favoarea instantei de contencios administrativ. Au ei prerogativa de a stabili competenta in favoarea unei instante?
Care este instanta competenta sa judece litigiile aparute din contractul de management educational?
Sper sa ma fac inteles
Multumesc
incadrarea/interpretarea se face dupa continut si nu dupa titulatura/denumirea actului dat de parti..
apoi un contract e legal in conditiile in care nu-i peste lege..iar la spetza abia azi se cauta CEo pentru privat, si nu pentru scoli..
e o hotarare..insa de aiureli...
De ce ati semnat contractul ? ... prin semnarea lui ati fost de acord cu stabilirea acestei competente , chiar daca acum nu va convine.... iar competenta in acest caz, este stabilita si prin lege ..