avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a nu parasi tara ?

buna ziua , daca stie cineva in cursul urmaririi penale cat timp poate dura interdictia de a nu parasi tara ? Va multumesc !!!
am si io o intrebare poti sa imi spui si mie te rog frumos cam dupa cat timp iti da raspunsu de la ceedo,as dori si io sa trimit un dosar la ceedo si mi so spus ca dureaza cam 2-3 ani pana iti da un rasp,si as vrea sa fiu sigura ca sa stiu mai are rost sa trimit sau nu,si ce ar trebui sa fac.va multumesc
Depinde ce intelegeti prin raspuns.
Judecarea finala a cauzei se face in cca 7 ani.
un raspuns pentru crismarius: dureaza cam mult, dar sunt avocati specializati pe procedura cedo care pot face cereri de urgentare a judecatii in masura in care se justifica o astfel de procedura. Ca sa vedeti daca merita o cerere la CEDO, trebuie sa vedeti in primul rand daca sunteti in termenul de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii, daca ati epuizat toate caile de atac care le-ati avut la dispozitie in procedura interna, precum si ce drepturi fundamentale v-au fost incalcate. Parerea mea este ca trebuie luata legatura cu un avocat care se pricepe la dosare CEDO, deoarece acolo nu se judeca un recurs, iar toata actiunea trebuie sa se bazeze pe incalcarile drepturilor omului.
Da, aveti dreptate, apararile se fac in mod direct pe textul Conventiei Europene si pe jurisprudenta CEDO.

Problema insa trebuia analizata sub aspectul oportunitatii unei astfel de judecati.

In opinia mea, la o prima vedere, masura preventiva ar putea fi considerata ca fiind excesiv de indelungata insa problematica se va baza si pe sustinerile parchetului in sensul ca exista temerea ca se va sustrage de la urmarirea penala, de la judecata sau de la executarea pedepsei.
Depinde de toate aspectele care se vor afla in dezbatere in sedinta de judecata.

Urgentarea finalizarii urmaririi penale constituie un drept al dvs.
Asadar, depunerea unei astfel de cereri ar deschide si calea avocatului de a avea argumente mai puternice, mai temeinice.
Ar trebui analizat si daca noul cod penal v-ar ajuta cu ceva...intrucat in functie de infractiune va poate ajuta sau nu.
Eu am o banuiala ca este vorba de o infractiune de inselacine cu consecinte deosebit de grave...
Daca este asa, poate ca nu ar trebui sa va grabiti...
De aceea ziceam de analizarea oportunitatii sau inoportunitatii unei judecati...
una ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost eliberat este de 1 an si 2 luni, procesul nu s a finalizat. Vrea sa plece in vacanta 7 zile. Perioada interdictiei de a parasi tara este limitata sau nelimitata? Nu a expirat? Stiu ca perioada de a nu putea parasi tara este de 30 zile. Nu I s a adus la cunostinta periodic ca nu poate parasi tara. S a adus la cunostinta doar cand a fost eliberat sub control judiciar ca nu poate parasi tara,au mai trecut 3 4 luni pana a fost trimis in judecata. Apoi cand s a trimis dosaru la tribunal nu I s a adus la cunostinta ca nu poate parasi tara. Fapta nu este una grava. Mai exista interdictia de a parasi tara? Ma puteti ajuta cu o parere?

Alte discuții în legătură

Interdictie de a parasi tara bogdanpopescu2000 bogdanpopescu2000 Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a nu parasi localitatea animacikaa animacikaa cine emite interdictia de a nu parasi localitatea? un prieten de al meu a fost retinut pt 24 ore si procurorul a vrut sa l trimite in instanta cu propunere de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza arestul preventiv DANY2011 DANY2011 BUNA ZIUA AS DORI DACA POATE ,SA IMI RASPUNDA CINEVA.CUM SE CALCULEAZA PERIOADA MASURILOR PREVENTIVE ? DE LA DATA ARESTULUI PREVENTIV SAU DE LA PRIMA ORDONANTA ... (vezi toată discuția)