avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie proces-verbal!!!!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie proces-verbal!!!!!

buna ziua,
am primit o amenda de la politie(nu de circulatie)si am facut contestatie.
Initial am vrut sa o depun direct la judecatorie dar nu ma putut si am depus-o la comandant la politie.MI s-a raspuns ca daca ii se pare temeinica o sa o inainteze judecatoriei.Stiam ca politia nu are nici un cuvant de spus si ca ei sunt niste intermediari intre pers care depune contestatia si judecatorie.
care sunt motivele pt care politia ar considera aceasta contestatie netemeinica si nu ar depune-o mai departe??????
multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: gabita , utilizator 22:56, 15 Iunie 2009
aplicabilitatea dispozitiilor art. 32 alin1 din O.G. 2/2001 a fost suspendata pe o perioada de 52 de zile pentru ca au fost declarate neconstitutionale, iar dupa trecerea acestui termen si.au incetat aplicabilitatea pentru ca leguitorul nua pus in concordanta dispozitiile acestui articol cu prevedrile constitutionale. prin urmarea, incetand aplicabilitatea dispozitiilor art. 32 alin 1 din o.g. 2/2001, organul constatator nu mai e obligat sa inainteze plangerea instantie de judecata. agentii constatatori chiar fac mentiune pe procesul verbal ca plangerea se depune la judecatorie.
cristinabaraila a scris:

aplicabilitatea dispozitiilor art. 32 alin1 din O.G. 2/2001 a fost suspendata pe o perioada de 52 de zile pentru ca au fost declarate neconstitutionale, iar dupa trecerea acestui termen si.au incetat aplicabilitatea pentru ca leguitorul nua pus in concordanta dispozitiile acestui articol cu prevedrile constitutionale. prin urmarea, incetand aplicabilitatea dispozitiilor art. 32 alin 1 din o.g. 2/2001, organul constatator nu mai e obligat sa inainteze plangerea instantie de judecata. agentii constatatori chiar fac mentiune pe procesul verbal ca plangerea se depune la judecatorie.

nu va contrazic dsra./dna. Cristina,este posibil,chiar nu am luat la cunostinta despre acest aspect,pana acum,si va multumesc mult ptr. aceasta informatie

...cat ceea ce priveste ca agentii constataori fac mentiune ca plangerea se depune la judecatorie,ma indoiesc; cel putin procesele-verbale pe care le-am vazut pana acum imi dau aceasta indoiala,nu generalizez..

dar de curiozitate,rugam daca ar putea sa ne spuna utilizatorul care a deschis acest subiect daca pe procesul verbal al dumnealui agentul constatator a facut mentiunea ca plangerea se depune la judecatorie????
in procesul verbal nu se face nici o lamurire in ceea ce priveste institutia unde se depune contestatia
multumesc pentru raspunsurile voastre!!!!!
Parerea mea este ca din start plangerea contraventionala trebuia facuta la Judecatorie in termen conform Ordonantei 2/2001.
Am intalnit si eu un astfel de caz : un preoces verbal emis de ITM, iar inspectorii de la ITM il presau pe angajator sa depuna plangerea la ITM ca nu are ce cauta cu plangerea la Judecatorie, ca dupa ce o vor analiza ei vor vedea daca este necesar sa ajunga la Judecatorie.
anna_iuly a scris:

in procesul verbal nu se face nici o lamurire in ceea ce priveste institutia unde se depune contestatia
multumesc pentru raspunsurile voastre!!!!!

din cate stiu eu, chiar acesta este un motivde anulare a pv de contraventie.
sper ca ati reusit sa depuneti plangerea la judecatorie in termen. succes.

Alte discuții în legătură

Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala ContSters163516 ContSters163516 am primit o amenda de 500 roni pt ca am sunat la 112 scrie ca pot sa o contest in 15 zile la unitatea din care face parte agentul constatator. Faptul ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva p.v. de contraventie shiba shiba Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am intocmit o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie prin care se instituie pentru incalcarea prev. ... (vezi toată discuția)