avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului

In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului.
Sotia este in prima luna de sarcina si de 3 luni nu mai este angajata. Ce trebuie facut pentru a putea primi indemnizatie de crestere a copilului? Care sunt legile in domeniu si ce am putea face? Va multumesc.
In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta nr.148/2005, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7) al art.4 din Norma metodologica din 09/08/2006 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 704 din 17/08/2006 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare.
CIM poate fi inregistrat la ITM retroactiv cu 20 de zile.
Daca sotia a primit ajutor de somaj in aceste 3 luni atunci beneficiaza de concediu de crestere .a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului Mr. Eugen Mr. Eugen Eu am o profesie mai liberala \"pilonist\" - lucrari de telecomunicatii la mare inaltime de aceea am lucrat de cele mai multe ori pe lucrari, nu angajamente de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)
Venituri ce se incadreaza la calcularea indemnizatiei pt cresterea copillului mihaela.2009 mihaela.2009 buna ziua. as dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului in conditiile in care nu sunt angajata, insa am venituri supuse ... (vezi toată discuția)