avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Durata proces incredintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Durata proces incredintare

Buna dimineata,

As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data.

Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca primul termen a fost astazi ?

Se reduce durata in cazul in care se cere ordonanta prezidentiala ? Cum se poate cere aceasta ?

Este importanta prezenta reclamantului la proces , in cazul in care exista un avocat ?

Cam la cat timp dupa primul termen se face ancheta sociala ?

Stiu ca aceste lucruri depind de alte variabile, insa ma intereseaza cu aproximatie.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 22:27, 12 Octombrie 2011
Ordonanta presedintiala are rolul de a aduce o decizie in cazuri grabnice, in care lipsa unei decizii ar putea face mai rau. Ea nu presupune sa se judece dosarul de fond pentru ca atunci cele doua procese ar fi redundante, s-ar aplica un fel de autoritate de lucru judecat.
Ea este mult mai rapida ca procedura si, pe probe mai putine si mai din scurt administrate, permite instantei sa decida, provizoriu, cu privire la chestiunea adusa in fata ei.

Eu cunosc foarte putine cazuri de vizite inopinate ale Autoritatii; de cele mai multe ori, in functie de datele lasate de parti in dosare, se ia anterior legatura cu partea.
Eu sunt un caz de vizite inopinante ale Autoritatii Tutelare, de trei ori pana acum, in trei procese (doua in provincie, in orase diferite si unul in Bucuresti) au venit fara sa anunte.
De aici se intelege ca fiecare Autoritate tutelara are propriile sale reguli, sau daca doriti, nu are nici o regula in aceasta privinta.
Dar nu aceasta era problema doamnei, ideea este ca intr-un fel sau altul vizita Autoritatii tutelare se realizeaza.

Cand credeam eu ca tot ce zboara se mananca si doream ca procesul sa se termine mai repede si fara vreun termen amanat din cauza ca nu exista ancheta sociala efectuata si trimisa de Autoritate la dosarul cauzei, ma duceam singura la Autoritatea tutelara si ii intrebam daca le-a sosit citatia instantei. Ba imi lasam si date de contact, dar dansii tot cand doreau soseau la usa mea, ca asa e in tenis :).
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Imi sunt de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala drept vizita cu citare si fara citare.exista sau nu autoritate de lucru judecat? avocat_penalist avocat_penalist Buna seara doamnelor avocat si domnilor avocati, Am un caz in care s-a judecat o ordonanta presedintiala fara citare si intrucat s-a respins s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala la incredintare minor tantzat tantzat As dori sa stiu daca ancheta sociala este obligatorie pentru incredintarea vremelnica a unui minor prin ordonanta presedintiala. Actele de la dosar sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Ordonante cu carul, legal ? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna, Pe scurt: - Instanta de fond s-a pronuntat pe program vizita minor - sentinta este atacata cu apel de catre reclamant, nu exista inca termen - ... (vezi toată discuția)