avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

va rog sa ma invete si pe mine cineva care ar fi calea cea mai simpla in urmatoarea problema. am cumparat un teren si casa acum un an am facut un antecontract de vanzare cumparare. in el mi-am luat angajamentul ca ma voi ocupa de acte in totalitate. primaria comunei nu a reusit sa imi inmaneze titlul de proprietate al fostilor proprietari pentru a face cadastru si restul documentelor. va rog spune-ti-mi ce sa fac, unde sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: Chelba Elena , Consultant managementul calitatii 20:00, 15 Octombrie 2011
situatia este urmatoarea au certificat de mostenitor si cam atat. in baza acestui certificat am facut proces verbal de punere in posesie cu ajutorul caruia am realizat antecontract de vanzare cumparare cu termen de un an sperand ca voi obtinbe titlul pana atunci cu care sa fac restul documentelor. cei de la primarie nu au miscat nimic efectiv ma amana nelimitat.
Problema este complicata.
Semnati cu vanzatorii un act aditional la antecontract, prin care sa amanati perfectarea vanzarii intr-un termen de 6 luni dela data cand vanzatorii vor obtine titlu de proprietate. Nu precizati ce fel de titlu sau cine il va emite. Este foarte posibil ca, in cazul in care nu veti putea obtine titlul de proprietate de la primarie, sa fiti nevoiti sa apelati la uzucapiune.
De asemenea, precizati in act ca vanzatorii v-au predat posesia bunului imobil.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlu de proprietate Chelba Elena Chelba Elena va rog sa ma invete si pe mine cineva care ar fi calea cea mai simpla in urmatoarea problema. am cumparat un teren si casa acum un an am facut un ... (vezi toată discuția)
Buna seara popescu 07 popescu 07 va rog ma puteti sfatui si pe mine cum sa fac sa pot obtine un titlu de proprietate, mai exact cum sa fac ca primaria sa depuna documentatia necesara ptr ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare Alinadragomir Alinadragomir Buna ziua! Tatal meu a inchieiat un antecontract de vanzare cumparare sinalagmatic in fata avocatului, in care este precizat pretul si care a fost primit de ... (vezi toată discuția)