marius_toma a scris:
Convocarea avea data de 21.08.2008, ultima zi de preaviz, dar m-am prezentat pe data de 23.08.2008 eu fiind in Constanta la acea data, angajamentul a fost cu data de 23.08.2008, motivul lor fiind prejudiciu adus firmei ! Ei insa nu pot avea un prejudiciu fiind vorba de tamplarie pvc se pot rectifica, se pot vinde mai departe, chiar au o sectie care se ocupa cu acest lucru, un departament care cauta in comenzile noi daca se potrivesc ferestrele ramase pe stoc din cauza ca au fost gresite la masuratori, adica ei isi recupereaza banii de doua ori, apoi mai este un aspect sunt singurul agent de masuratori din cati sunt acolo, si sunt zeci, care trebuie sa plateasca asa ceva doar din cauza ca am avut curajul sa-mi dau demisia !!
Chiar daca exista o sectie care rectifica tamplaria gresit confectionata nu inseamna ca societatea nu are pierderi,inregistrand costuri duble pentru acelasi material.
Trebuia sa refuzati semnarea convocarii sau sa fi pus dvs, data reala cand ati semnat.
Incercati sa actionati in judecata societatea pentru ca v-a cercetat disciplinar dupa incetarea CIM cand nu mai erati salariatul unitatii si specificati ca vi s-a prezentat convocarea in aceasi data cu semnarea acordului. Angajatorul va trebui sa faca dovada ca v-a convocat cu 5 zile inainte de data la care se desfasoara cercetarea disciplinara cu privire la daunele aduse societatii. In mod normal ar trebui sa va prezinte un referat in care sa se arate care sunt abaterile pentru care sunteti cercetat si pe care sa il fi semnat de luare la cunostinta, mod in care angajatorul face dovada ca acuzatiile aduse sunt cele pentru care se solicita acordul de plata al salariatului. De asemenea trebuia sa va imaneze o decizie de sanctionare motivata in fapt si drept pentru care vi se aplica sanctiunea.Nu puteti fi sanctionat fara sa fie emisa o decizie de sanctionare, astfel orice angajat al societatii poate abuza de functie si sa va solicite o anumita plata. Solicitati instantei sa oblige societatea la plata salariului.
Pentru a solicita plata daunelor produse societatea trebuie sa faca dovada acestora.