avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale pentru insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale pentru insulta si calomnie

Buna dimineata!

Bunica mea, intr-un exces de furie, a adresat cuvinte injurioase la adresa unui vecin, care trecea c-un tractor de dimensiuni mici , incarcat cu lemne pe care le transporta ''taras'' prin fata locuintei, dupa ce in nenumarate randuri, curtea a fost inundata, desi prejudiciile nu sunt considerabile, fapta intamplandu-se pe la sfarsitul lunii iunie. Acesta , transportand lemnele taras, a distrus oarecum santul pentru protectie impotriva apei . In plus, l-a numit hot pentru ca acesta nu are titlu de proprietate asupra terenului de unde a ridicat lemnele, fapt ce poate fi dovedit. In aceasta disputa a intervenit bunicul meu, caruia i-a venit rau cand a constatat ca reclamantul nu cedeaza ,intretinand incontinuu cearta.Pe acest fond, bunica l-a numit hot, adresandu-i injurii.
In citatia primita, reclamantul o numeste pe bunica ''o simpla vacara si porcara''.
Intrebarea este: poate fi folosita aceasta citatie drept inscris pentru justificarea unei insulte?! Acest vecin se apara spunand ca e drum public . Nu se poate invoca abuzul de drept, reclamantul intelegand gresit exercitarea dreptului de-a conduce pe drumurile publice?!
In final, acesta solicita daune-n valoare de 4000 de lei.
Primul termen este pe 24 octombrie.
Cum se poate apara bunica mea si ce sanse are reclamantul de-a obtine daunele solicitate?!
Astept raspuns.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: elenadiana , utilizator 16:11, 26 Octombrie 2011
Se poate, depinde de probatoriul administrat si constiinta judecatorului!
La primul termen de judecata partile au stabilit sa nu propuna martori , sa nu se foloseasca decat de interogatoriu, si fara a alege un avocat. Intrebarea e, odata cu administrarea interogatoriului, se solutioneaza si cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Povestea creionului ContSters122354 ContSters122354 Copilul isi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, intreba: - Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau poate e o poveste despre ... (vezi toată discuția)
Hãrþuire continuã pe internet Dragomara Dragomara De câteva luni bune sunt subiectul unor hărţuieli continue (injurii etc.) pe un site pe care-l frecventez de ani, şi pentru care plătesc, evident. Cu ... (vezi toată discuția)
Procedura impacarii in cazul infractiunii de furt Narcisa_ Narcisa_ Conform art. 231 alin. 2 CPP cu privire la furt exista si impacarea. În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) ... (vezi toată discuția)