avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
si cu avocatura asta e mai ceva ca la loto;nu vedeti ca incearca an de an sa intre numai pilosii si un procent infim de persoane care nu au infiltratii in sistem;nu inteleg de ce in 2010 la sibiu examenul a fost grila si au intrat in barou fara numar iar in 2011 sa dat si grila si teorie si spete.sa numai zic de sesiunea din 2010 unde sa copiat la greu cu casca.
Buna ziua,
Am si eu o rugaminte la voi sa ma lamuriti putin cum sta treaba cu bibliografia din care ne pregatim. Am citit toate mesajele din cele 71 de pagini si trebuie sa recunosc ca sunt putin confuza pentru ca parerile sunt impartite si nu mai sunt sigura ca invat ce trebuie. Mai jos o sa scriu lista de carti de pe care invat eu si va rog sa aduceti completari sau corectii.
1. Drept civil
a. G Boroi - Partea generala. Persoanele, ed. a III-a , 2008
b. C. Barsan - Drept civil. Drepturi reale principale, ed. a III-a, 2008
c. Statescu, Barsan - Teoria generala a obligatiilor, ed. a IX-a 2008
d. G. raducanu, Maravela - Drept civil. carte de spete, 2002
e. F. Deak - Tratat de drept succesoral, ed. a II-a, 2002
f. F. deak - Tratat de drept civil, Contracte speciale, vol. I-II, 2006, vol III 2007

2. Drept penal
a. Const. mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman, Partea generala, ed. a VII-a , 2009
b. T Tudor - drept penal roman. Partea speciala, ed. a vi-a , 2009

3. Procesual civil
a. M. Tabarca - Drept procesual civil, ed. a II-a , vol I-II, 2008

4. Procesual penal
a. Ion Neagu - Tratat procedura penala.Partea generala, ed. a II-a, 2010
b.Ion Neagu - Tratat procedura penala. Partea speciala, 2010
c. Ion Neagu, Damaschin - Mapa de seminarii, 2010

Mihaela Ciobanu - Teste grila admitere in magistratura.

Va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Miff, utilizator
Miff a scris:

Buna ziua,
Am si eu o rugaminte la voi sa ma lamuriti putin cum sta treaba cu bibliografia din care ne pregatim. Am citit toate mesajele din cele 71 de pagini si trebuie sa recunosc ca sunt putin confuza pentru ca parerile sunt impartite si nu mai sunt sigura ca invat ce trebuie. Mai jos o sa scriu lista de carti de pe care invat eu si va rog sa aduceti completari sau corectii.
1. Drept civil
a. G Boroi - Partea generala. Persoanele, ed. a III-a , 2008
b. C. Barsan - Drept civil. Drepturi reale principale, ed. a III-a, 2008
c. Statescu, Barsan - Teoria generala a obligatiilor, ed. a IX-a 2008
d. G. raducanu, Maravela - Drept civil. carte de spete, 2002
e. F. Deak - Tratat de drept succesoral, ed. a II-a, 2002
f. F. deak - Tratat de drept civil, Contracte speciale, vol. I-II, 2006, vol III 2007

2. Drept penal
a. Const. mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman, Partea generala, ed. a VII-a , 2009
b. T Tudor - drept penal roman. Partea speciala, ed. a vi-a , 2009

3. Procesual civil
a. M. Tabarca - Drept procesual civil, ed. a II-a , vol I-II, 2008

4. Procesual penal
a. Ion Neagu - Tratat procedura penala.Partea generala, ed. a II-a, 2010
b.Ion Neagu - Tratat procedura penala. Partea speciala, 2010
c. Ion Neagu, Damaschin - Mapa de seminarii, 2010

Mihaela Ciobanu - Teste grila admitere in magistratura.

Va multumesc pentru ajutor!

[ link extern ]

Tematica la drept civil cuprinde si aspecte din Noul Cod Civil-Aplicarea legii civile in timp si actul juridic civil.
Pentru asta iti recomand Curs de drept civil-gabriel Boroi:
[ link extern ]

La drept procesual civil cartea d-nei Tabarca este foarte buna,dar ar trebui (parerea mea,tu decizi pana la urma) sa ai si una actualizata cf. Micii Reforme (legea nr. 202/2010). De exemplu,Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia 5-Ciobanu Viorel Mihai, Boroi Gabriel, Briciu Traian Cornel. In plus,contine si Executarea silita.

Penal/Procedura penala

Procedura penala. Partea generala. Partea speciala. Editia 2 - Mihail Udroiu
Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia 3 - M. Udroiu
luiza2008, utilizator
Multumesc mult luiza2008 pt sfaturi. Spor la invatat tuturor!
Miff, utilizator
luiza2008 ai pm

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)