avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
tu de pe care planeta ai picat?stau de 2 saptamani si urmaresc forumul acesta si mesajul tau a fost singurul care m-a determinat sa imi fac cont.tu ai postat la vrajeala doar sau care a fost ideea?eu stau si imi rupt coatele de 2 luni de zile 12 ore pe zi si am ganduri ca nu voi putea merge pregatit la examen si tu imi vii cu avioanele de la lumina lex si cum stai si inveti inainte cu o noapte de examen la oepa.macar nu mai incurca lumea,te-ai trezit vorbind.toti colegii/amicii mei invata de le sar capacele,nu mai stim cum sa facem sa putem acumula mai multa informatie si din nou vii tu sa ne luminezi pe cei de pe forum cum se poate invata pentru barou in 3 saptamani.te rog frumos sa iti limitezi postarile la domeniile la care chiar poti ajuta pe cineva si nu mai scoate ineptii de genul asta.cine se apuca azi de invatat pentru examenul de barou din octombrie pica 99% asta in cazul in care nu e vreun geniu nedescoperit.

p.s. : daca scopul postului tau a fost sa faci reclama la lumina lex atunci ti-a iesit.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
lebenita, utilizator
lebenita a scris:

tu de pe care planeta ai picat?stau de 2 saptamani si urmaresc forumul acesta si mesajul tau a fost singurul care m-a determinat sa imi fac cont.tu ai postat la vrajeala doar sau care a fost ideea?eu stau si imi rupt coatele de 2 luni de zile 12 ore pe zi si am ganduri ca nu voi putea merge pregatit la examen si tu imi vii cu avioanele de la lumina lex si cum stai si inveti inainte cu o noapte de examen la oepa.macar nu mai incurca lumea,te-ai trezit vorbind.toti colegii/amicii mei invata de le sar capacele,nu mai stim cum sa facem sa putem acumula mai multa informatie si din nou vii tu sa ne luminezi pe cei de pe forum cum se poate invata pentru barou in 3 saptamani.te rog frumos sa iti limitezi postarile la domeniile la care chiar poti ajuta pe cineva si nu mai scoate ineptii de genul asta.cine se apuca azi de invatat pentru examenul de barou din octombrie pica 99% asta in cazul in care nu e vreun geniu nedescoperit.

p.s. : daca scopul postului tau a fost sa faci reclama la lumina lex atunci ti-a iesit.

Eu m am distrat....postarea respectiva era facuta la misto ca altfel nu pot s o numesc. Si eu sunt de parere ca manualele de la nominalex sunt proaste. Si partea cu invatatul e o mare vrajeala. Eu invat din luna decembrie 6 ore pe zi si abia am terminat materia de curand si acum recapitulez. N ai cum sa inveti in 3 sapt atata materie, apartine de domeniul fantasticului asta :))
A avut dreptate cu un lucru: la teorie si spete vor raspunsuri la obiect si nu "n" pagini. Am aflat acest lucru de la mai multe persoane in masura sa dea sfaturi de acest gen. Mult succes va doresc!
@madalenna,da asa este,dar spune-mi cand esti in examen si primesti subiect "suspendarea legala de drept a judecatii",ce faci?scrii cu liniuta cazurile?iti risti pielea pentru ca asa ti-a spus "un prieten","o persoana care a corectat in anii trecuti","un avocat" sau te pui frumos si scrii cazurile de suspendare,ce efecte produce suspendarea,unde se judeca,in cat timp se ataca,cum se ataca,de catre cine,se datoreaza taxe de timbru,etc...
Normal ca nu te apuci sa ii spui toate prostiile cu si fara rost dar eu personal nu as risca.Acest examen din punctul meu de vedere il dau 1 data,nu tot testez sistemul pana cand pot sa trec la limita:))Sunt 3 categorii de persoane care ies din examen:1 cei care il pica fara nici un stres si sunt impacati cu gandul pentru ca sunt constienti ca nu au invatat destul.2 cei care il iau indiferent ca s-a dat un subiect la care nu s-a gandit nimeni sau ca e vag.3 cei care ies din examen si spun "moamma cat am stiut fratica!sigur il iau,e imposibil sa nu il iau!",si la rezultate jumate isi plang in pumni si ceilalti se agita in continuare ca depun contestatie si pun ei in cap sistemul.
Este printre putinele examene care se iau pentru cat a invatat omul,nu se mai pot face manevre,grilele sunt corectate de un calculator,subiectele teoretice sunt luate pe proces verbal dupa examen si duse.nu stie nimeni unde se duc,unde se corecteaza subiectele din cluj,iasi,bucuresti.o parte merg intr-un capat de tara,cealalta parte in celalalt.Povestile de radio santz pentru mine sunt doar povesti fara noima si "am invatat 3 saptamani,o luna e mega suficient,sintezele sunt extraordinare" fac parte din categoria radio santz.spor la invatat si trageti cat puteti de mult
Parerea mea este ca nu trebuie sa aruncam cu pietre in nimeni. fiecare are capacitatea si tactica lui de a invata, unii pot intr-o luna, altii intr-un an, iar altii considera ca toata viata au de invatat. Nu cred ca ne-a luat la misto, asta este puncul lui de vedere, oricum eu ii doresc Bafta multa si Succes

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)