radul22 a scris:
@ Adi! Te urmaresc de ceva vreme si sper sa ai succes la contestatii,
Dar sa stii ca mi se pare eronata opinia ta in raport de instanta. Ce expertiza se va dispune in cauza? Care vor fi obiectivele expertizei?
Sa stii ca avionul ala de la CAP Oradea e pe bune si eu am auzit de el, dar nu va trece de ICCJ, sectia contencios.
Practica la noi e clara in raport de concursuri, examene etc. Idem, cauta practica CEDO care a stabilit ca examenele de tip scolar nu intra in cadrul controlului jurisdictional - singura exceptie admisa a fost la nerespectare conditii procedura (gen examenul trebuia sa dureze 4 ore, a durat 3 ore) - de ex, cauza van der Merle, Jacobson (le citez din minte, sper sa nu le gresesc) in care s-a facut distinctia intre oportunitate, temeinicie - de necontestat si legalitate, de contestat.
Iti dai seama ca o sa ajunga sa actioneze in instanta notele la teza parintii unor copii?
Oricum, bafta! Sper sa se rezolve!
nu stiu ce fel de expertiza e, dar expertiza pana la urma poate fi facuta cam in orice domeniu cand este necesara parerea unui expert sau pentru a se constata o stare de fapt. Obiectivul este a se constata de catre expert valoarea lucrarii sau nota pe care candidatul o merita, in limitele baremului.
Aici de fapt se contesta decizia de primire in profesia de avocat emisa de unbr nu se contesta concursul propriu-zis. Iar referitor la nota de la teza elevilor n-ai ce sa contesti din moment ce nu exista un barem clar si public, nota acordata este pur subiectiva data de un profesor mai mult sau mai putin impartial si nu cred ca exista un interes prea mare de a contesta fiindca vei primi un termen de judecata peste cel putin 6 luni iar semestrul va fi incheiat de mult. Teza precum si alte concursuri scolare nu au cadru legal in sensul ca procedura de desfasurare si examinare nu sunt stabilite prin lege, hotarare etc., un alt motiv pentru care nu poti sa contesti astfel de concursuri, dar acest examen are cadru legal.