avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
porcul a scris:

poti te rog sa nu mai bati atata campii?o colega de a mea de la oradea i-a dat in judecata si inca se tot judeca cu ei.la fel si ea considera ca are vreo sansa.macar tineti pentru voi ipotezele astea fanteziste si nu induceti lumea in eroare

Tu ai luat examenul si deja te crezi avocatul lor? Crede-ma ca nu au nevoie. Nu inteleg de ce tot descurajezi lumea de fiecare data cand cineva se revolta impotriva lor. Ai luat examenul, esti multumit, PA. Postarile tale nu nasc decat polemici, esti un element nociv pentru acest topic care se doreste a fi un ajutor pentru cei care au nevoie. Propun tuturor sa ignore postarile acestui personaj si sa nu ii mai ofere o replica pe care sunt convins ca o asteapta.
Imi exprim inca o data sustinerea pentru cei care se simt nedreptatiti, nu sunt ipocrit si sunt constient ca as fi putut fi in aceeasi oala cu ei.

as dori sa ma ajutati daca puteti cu contracte speciale -deak vol.1.va multumesc anticipat! adresa de mess:ioana_mary1981@yahoo.com
nu cred ca instanta va da o hotararea de primire in profesie a unui avocat. cel mai probabil va acorda despagubiri. pe ce va bazati atunci cand spuneti ca daca se va castiga se va dispune primirea in profesie? (eu am fost la limita am 6.97, deci...)
marian20 a scris:

nu cred ca instanta va da o hotararea de primire in profesie a unui avocat. cel mai probabil va acorda despagubiri. pe ce va bazati atunci cand spuneti ca daca se va castiga se va dispune primirea in profesie? (eu am fost la limita am 6.97, deci...)

ce-i care au facut de minim 5 si au fost picati, se va face expertiza in instanta iar instanta va anula decizia de primire in profesie emisa e unbr.
uite o solutie a curtii de apel bucuresti, intr-adevar cu privre la o alta chestiune dar asemanatoare zic eu : "Solutie: Admite acţiunea. Anulează Decizia nr. 79/23.09.2010 emisă de Baroul Buzău şi Decizia nr. 949/10-11.12.2010 emisă de UNBR. Obligă pârâtul Baroul Buzău să emită un nou act prin care să constate că reclamanta îndeplineşte condiţiile de a fi primită în profesia de avocat cu scutire de examen. Cu recurs. "
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
adi_09, utilizator
@ Adi! Te urmaresc de ceva vreme si sper sa ai succes la contestatii,
Dar sa stii ca mi se pare eronata opinia ta in raport de instanta. Ce expertiza se va dispune in cauza? Care vor fi obiectivele expertizei?
Sa stii ca avionul ala de la CAP Oradea e pe bune si eu am auzit de el, dar nu va trece de ICCJ, sectia contencios.
Practica la noi e clara in raport de concursuri, examene etc. Idem, cauta practica CEDO care a stabilit ca examenele de tip scolar nu intra in cadrul controlului jurisdictional - singura exceptie admisa a fost la nerespectare conditii procedura (gen examenul trebuia sa dureze 4 ore, a durat 3 ore) - de ex, cauza van der Merle, Jacobson (le citez din minte, sper sa nu le gresesc) in care s-a facut distinctia intre oportunitate, temeinicie - de necontestat si legalitate, de contestat.
Iti dai seama ca o sa ajunga sa actioneze in instanta notele la teza parintii unor copii?

Oricum, bafta! Sper sa se rezolve!
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
radul22, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)