avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere?

Buna ziua. Am o problema si doresc sa stiu daca am vre-un castig de cauza sau nu. Eu am fost casatorita cu sa spunem X, care are o sora Y si care ne-a dat masina de tot cu conditia sa o platim in trei ani. La un moment dat, dupa ce am platit 4000 de euro din 7000, afland ca suntem pe punctul de a ne despartii ne-a luat pur si simplu masin si nici banii nu i-am mai vazut - asta drept razbunare ce reiese dintr-un email dat de ea. Mentionez ca din pacate (greseala mea) nu am facut nici un act in privinta intelegerii noastre atata doar ca toate cunostintele noastre stiau despre acest lucru avand in vedere ca timp de 3 ani eu am circulat cu aceea masina.
Oare exista sansa ca eu si fostul meu sot sa ne recuperam banii sau masina? Stiu ca teoretic dreptatea primeaza dar ne avand probe scrise decat un email in care spune ca "in cateva zile va iau masina" si ca daca nu i-o dam se duce la Politie.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sarperosu , utilizator 09:48, 9 Mai 2012
Si totusi, actele si cheile masinii i-au fost remise acesteia de bunavoie de sotul doamnei (e adevarat, de frica, cum s-a exprimat autoarea!)... Nici o instanta nu va pronunta o hotarare de condamnare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
ContSters182415, utilizator
IDinu a scris:

Si totusi, actele si cheile masinii i-au fost remise acesteia de bunavoie de sotul doamnei (e adevarat, de frica, cum s-a exprimat autoarea!)... Nici o instanta nu va pronunta o hotarare de condamnare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Poate o instanta nu,dar un complet de judecata poate condamna :))
Ideea e sa se rezolve problema pe cale amiabila,ori daca se va depune plangere pentru furt,s-ar putea ca ei sa se inteleaga inainte ca dosarul sa fie inregistrat la procuratura.Dar pentru asa ceva este nevoie de un avocat.

In plus,doamna ``avocat``,daca exista destule probe ca procurorul sa trimita dosarul spre judecare,consider ca sunt sanse foarte mari sa se dea o sentinta cu condamnare.Dar pana acolo este drum lung.

Si in concluzie, ma poate ajuta cineva cu adevarat? Este cineva dispus sa lupte si sa castige?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)
Abuz - deposedare de masina cumparata cu chitanta de mana alina_gorgan alina_gorgan Buna ziua. As vrea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Am cumparat o masina de la o cunostinta ,fara acte, doar o hartie de mana pe care o are doar ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina zeciualex zeciualex am vandut masina in timpul divortului iar fosta sotie mi-a facut reclamatie ca nu i-as fi dat partea ei de bani din vanzare acuzandu-ma de furt in familie.ce ... (vezi toată discuția)