Dupa cum stim Legea 51/1995 prevede ca profesia de avocat se exercita doar de persoane inscrise in UNBR si ca sunt interzise Constituirea si Functionarea de alte barouri. Au fost sanctionati cei din baroul constitutional? Art 281 din codul penal ar putea fi incadrarea lor juridica? Au facut organele de conducere ale UNBR ceva in sensul apararii profesiei noastre?
Ubic, daca obosesti asa de repede in aceasta problema nu e bine.
Intr-un fel ai dreptate, este nevoie de a se ajunge la o finalizare a acestei situatii care pare sa nu se mai sfarseasca, dar tocmai rabdarea si perseverenta, cumulata cu actiuni concrete care sa vizeze o finalitate efectiva este ceea ce ne trebuie.
Dar, asa cum am aratat, este nevoie de persoane care aiba timpul necesar si imputernicirea legala pentru a putea sa caute solutia concreta.
Este evident faptul ca din punct de vedere legal avem dreptate, dar mai trebuie si sa beneficiem efectiv de efectele ei (a dreptatii).
Eu chiar ma intreb daca nu cumva statul roman, prin organele sale abilitate, nu se face vinovat de aceasta situatie.
O solutie ar putea fi aceea a actionarii Statului Roman in judecata intrucat acesta are in sarcina sa o obligatie pozitiva, in virtutea jurisprudentei CEDO.
O singura intrebare... cei baroul paralel se "murdaresc" cu oficii sau AJG? Ca avocatii nostrii din UNBR sunt obligati sa faca si acest lucru desi nu e platit (mai omite instanta si nu face nimeni recurs ptr. 40 lei) sau e prost platit... ei numai drepturi vor nu obligatii... oricum la urma urmei error communis facit ius (ma refer la faptul ca multi sustin ca baroul nostru nu ar fi constituit legal, dar deja la cat timp a trecut si cati stiu ca UNBR este legal s-ar acoperi aceste vicii pe care le pretind constitutionalii ca ar exista... imi e teama doar de reversul medaliei, intrucat daca nu se face ceva vor fi si ei "legalizati" in baza aceluiasi principiu).
Stiu de protocol... Nu ma incalzeste cu nimic majorarea asta... da... arata frumos 200, 300, 400 lei/invinuit in functie de nr. invinuitilor din dosar dar daca citesti mai atent mai incolo la minori e numai 100/invinuit oricati ar fi in dosar (referirea la Titlul 4 din CPP)... si cum la noi in oras numai minorii fac fapte penale (foarte rar cate un major cu vreo conducere cu alcool), tot 100 lei fac pe o cauza (ma rog e mai mult decat 40 cum era... dar tot bataie de joc)... in plus mai is vreo 2 zile pana intra in vigoare... pana atunci inca mai pot primi cu 40 lei sa ma chinui 6 luni ptr. ei...
Si la Bucuresti cred vor fi respectate aceleasi proportii.
Ma tem ca nu o sa-i incalzeasca pe prea multi majorarea, dar oricum este un mare pas inainte din punctul meu de vedere.
Era mai mult decat necesar sa se intample asa.
La Bucuresti depinde de felul in care se vor face repartizarile deoarece unii colegi vor avea oficii de 400 lei iar altii de 100 lei.Aici va fi problema cred eu.
Dar poate ca se va rezolva si aceasta problema intr-un mod echitabil.