avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere revenire cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere revenire cic

In momentul de fata ma aflu in ccc si am optat pt perioada de 1 an. Functia pe care o ocup in cadrul firmei este de dir fin, insa in perioada plecarii a fost numita pe aceeasi functie o alta colega din dep. Am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii as putea fi concediata la revenirea din ccc.


multumesc
Cel mai recent răspuns: Denysa29 , utilizator 14:04, 2 Aprilie 2012
Multumesc pentru raspuns... acum alta nelamurire care nu este precizata in legislatie...
Ce se intelege prin revenire definitiva pentru ca eu as avea dreptul (iar angajatorul obligatia de a aproba) la un concediu fara plata de maxim 4 luni... deci poate fi considerata revenirea mea, inainte ca al meu copil sa implineasca un an, ca revenire temporara... sau nu este asa....
Revenirea definitiva, parerea mea, se refera la situatia in care un salariat nu mai are optiunea de a reveni in CCC....
Extras din OUG 111/2010...
"Art. 6
(1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului."
Deci... si concediul fara plata este considerat CCC. Cu alte cuvinte... revenirea definitiva inseamna atunci cand copilul implineste 2 ani si nu mai ai posibilitatea sa obtii nici un fel de CCC, indiferent de natura lui... cu indemnizatie sau fara... sau... cu alte cuvinte, perioada in care primesti stimulentul de insertie (pana cand copilul implineste 2 ani) si este prevazuta si in art. 25 alin. 2 lit b poate fi considerata ca revenire temporara....
Si cred, de fapt, ca asta a dorit si legiuitorul sa legifereze, pentru a nu exista o discriminare intre mamica care opteaza pentru CCC de 2 ani si cea care opteza pentru un an si se intoarce mai devreme la munca.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Denysa29, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada stimulentului de insertie ionut.tudorache ionut.tudorache Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire privind protectia salariatei la concediere in timpul perioadei in care aceasta primeste si stimulent de ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)