De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au fost depuse la Politie nenumarate plangeri insotite de inregistrari telefonice si mesaje ( pe CD), dar nu s-a rezolvat nimic. Ba dimpotriva dupa ce a fost chemat a politie si parchet individul, ameninta tot mai des ajungand sa ne urmareasca pe strada sa ne aduca injurii si amenintati in public, ba mai mult sa zica ca ii taie gatul fetitei mele in varsta de 4 luni, ii bea sangele si o da la caini. Lucru ce il pot dovedi cu mesaje si inregistrari telefonice.
Ce este de facut in aceasta situatie? parca nimeni nu vrea sa ne ajute. De la politie la parchet dosatul a facut luni bune. In ce masura se considera probe convorbirile telefonice daca individul nu recunoaste???
Am dus si martori care l-au vazut si auzit cand ameninta.
Va rog mult ajutatima!!!
incadrarea va fi pe 193 c.pen, cum spunea si dl.Lascoschi ar fi altceva sa fie incadrat la 194 c.pen dar in situatia de fata nu se impune....dupa parerea mea instanta il v-a condamna pe individ la plata unei amenzi penale.
Nu ar fi exclus sa se poata incadra din punct de vedere juridic pe art 194 c. pen.Nu cunoastem in mod concret speta.
Am avut pe 7 Proces cu individul care a amanat din lipsa de avocat. Este obligatoriu sa am si eu avocat? fratele meu cu soacra lui au dar eu nu vreau. Mentionez ca dosarele sau unit si suntem 4 parti civile contra individului. Este obligatoriu sa am avocat in penal. Ce rost mai are daca ei au deja unul. Nu am bani pt avocat si pana la urma eu am intrat in jocul asta din cauza fratelui meu si a prietenei lui. Ce ar trebui sa stiu pt a imi sustine singur cauza. Ce rol are un avocat pe parcursul procesului???
"chemati politia cand va urmareste"? eu am chemat politia intr-un caz de agresiune asupra unui prieten si politia a venit dupa 40 min dupa ce prietenul meu pierduse o gramada de sange.si pe deasupra unui dintre politisti era in stare de ebrietate.deci....dl avocat i ncercati sa ajutati cu altfel de sfaturi...bineinteles pe cale jurica
Buna seara !
Stimate domn , ,, rindo " am urmarit cu interes subiectul deschis de dumneavoastra si m-am regasit in cele relatate de dumneavoastra ,eu fiind in posesia unei ,, MINUNATE ''- ,,ORDONANTA DE SCOATERE DE SUB URMARIRE PENALA "-data de un Parchet (..ma rog ...procuror ), fiind si eu tinta unor amenintati de acceasi natura , prin telefon (SMS si vocal ) , personal fiind administrate toate probele , inclusiv fotografierea de catre un ....."domn ..militian " , a acestor mesaje , punerea la dispozitie si pe un suport ..CD ...si ..culmea ....persoama respectiva care mi-a amenintat toata familia chiar si cu ameninatea ca-mi v-a pune foc la proprietate ....A PRIMIT MUSTRARE CU AVERTISMENT !!!!!!!!! ...si ... ,, cheltuieli de urmarire penala in suma de .......20 lei !!!!!!! ..deci ..stimati cetateni ai acestei tari .....sa tragem singuri concluziile cum se face ...DREPTATEA !!!!! ...pana la urma trebuie sa o facem singuri .......