avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala

Am un copil de 3 ani si jumatate care mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila. Tatal are drept de vizitare in prima si a treia sapt din luna. La inceputul acestei veri m-am mutat temporar la actualul meu sot si i-am comunicat tatalui copilului noua adresa la care poate veni sa-si vada copilul. Din pacate tatal nu vrea sa recunoasca ca a stiut adresa la care ne-am mutat. Mai mult, m-am trezit si cu o plangere penala la politie, cum ca nu as fi respectat hotararea judecatoreasca. Ce pot face in acest caz?
In cazul asta nu trebuie sa va faceti probleme daca l-ati anuntat la timp. Mi-a fost teama ca totul a fost verbal.

ioana_oana a scris:

I-am comunicat adresa printr-o notificare scrisa, trimisa prin serviciile postale cu confirmare de primire.Evident, am confirmarea ca a primit respectiva notificare. Mai mult, i-am trimis si sms-uri in carei-am comunicat ulterior adresa pt ca am crezut ca a pierdut hartia prin care ii comunicasem unde sa ne gaseasca.
Nu stiu ce pot face in continuare
Va rog, dati-mi un sfat....Multumesc anticipat!
Despre o mediere nu poate fi vorba, relatiile cu tatal copilului nu sunt tocmai cordiale si in niciun caz nu am outea ajunge la o intelegere nici macar cu ajutorul uniu mediator.
Asa ca voi merge la politie cu dovezile pe care le am si voi incerca sa lamuresc situatia.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mergeti fara nici un fel de teama,nu ati savarsit nici o infractiune.Spunetii politistului ce v-am scris mai sus,mai putin aia cu sticla de vin,ca s-ar putea sa il jigniti desi asa e.SUCCES
Dl. @ Zane.

Eu n-am priceput nici ce legatura are "pledoaria" pro mediere de mai sus si nici trimiterea omului la a citi... cu atentie un text din codul penal care NU are fix nici o legatura cu speta in cauza...

As vrea sa cred ca medierea poate sa devina o profesie nobila cu conditia ca cei ce o "pastoresc" acum sa priceapa ei insisi ca nu-i suficienta inscrierea intr-un tablou, ci mai trebuie cate ceva, incepand cu...vocatie. (deocamdata n-au facut decat sa ia dreptul avocatului de a face activitati de mediere - drept care a ramas inca scris prin legea avocaturii - pentru a-l reda contra unei sume de bani ce intra in buzunarele cui trebuie).

Pt. @ioana_oana.

Nu va faceti griji. Pentru a exista o infractiune, legea cere ca actiunea de impiedicare a parintelui de a avea legaturi cu minorul sa fie savarsita in mod repetat, in asa fel incat sa rezulte ca nu e vorba de ceva intamplator, izolat, ci de o tendinta sistematica de a-l indeparta pe minor de parintele sau.

Ori nu e cazul in speta. Mai ales in conditiile in care faceti dovada trimiterii comunicarii.
Nu trebuie sa faceti nimic , asta deoarece aveti conf. de primire a notificarii.
El trebuie sa dovedeasca ca nu a fost instiintat.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Cristinica84 Cristinica84 Am inaintat divort,copilul mi-a fost incredintat prin ordonanta presedentiala ,hotararea a ramas definitiva.,el mi-furat copilul si nu ma lasa sa-l vad,ma ... (vezi toată discuția)
Vizita minor anditaru anditaru In afara plangerilor penale ce altceva as mai putea sa fac pt.a o lamuri pe mama copilului sa respecte hot.jud.In primul weekend al lunii s-a stabilit prin ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)