avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? Ce dovada am ca am fost recenzat?

Buna Ziua,

As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti nimic sau voi avea lapsusuri.

Pe scurt, voi avea lacune in memorie exact pe temele propuse de recenzor.

Sa fiu sincer, nu mi se pare normal sa fiu amendat pentru ca nu-mi amintesc. Ii voi spune ca sufar de retard mintal, si probabil nu o sa-mi amintesc niciodata.

Multumesc anticipat,
Andrei

-Ma scuzati, dar nu gasesc categoria in care sa includ acest thread-
La intrebarea nr. 1 v-ati dat raspunsul singur: din moment ce ati participat si ati semnat formularele, ce alta dovada vreti? In fatza cui sa o prezentati? Nu se da nicio dovada pentru ca nu va cere nimeni nicio dovada.

Faptul ca s-a precizat ca nu sunteti obligat sa va spuneti CNP-ul s-a facut in urma presiunii mediatice din ultimele zile.
1) eu semnez formularele, dar la mine nu ramane nici o copie sau alta dovada ca am participat la recensamant ! sa credeti dvs. ca nu trebuie nici o dovada cand o sa va treziti acasa cu amenda ca ati refuzat sa participati !
2) de ce a trebuit sa exercite media presiune ca sa se adopte varianta corecta de procedura ?? de ce nu dam cu ei de pamant ???
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Ares-3, moderator
Media a exercitat o presiune atat de mare incat a zapacit mintea oamenilor, parerea mea.
Cine ar putea sa va ceara o dovada ca ati participat la recensamant? Vreun politist care umbla cu chitantierul in mana pe strada si intreaba in dreapta si in stanga daca oamenii au participat la recensamant, si cine nu are dovada PAC! ii da amenda?

"Amenda se da numai pentru cazurile de refuz evident de participare la recensamant, refuz de a completa chestionarul in totalitate, nu pentru o intrebare sau alta" - purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica (INS), Vladimir Alexandrescu.

Asta inseamna ca daca sunteti acasa, acceptati recenzorul dar refuzati sa ii dati datele considerate obligatoriu de declarat ati putea fi amendat pe baza sesizarii facute de recenzor. In acest caz amenda ar fi intocmita pe numele dvs.
Daca prin absurd ati primi o amenda, semnatura dvs. pe formularele respective ar anula-o.


Interventie moderator
Va rog nu mai folositi cuvinte de genul celor pe care le-am editat in mesajele dvs.
Multumesc pentru intelegere.
1)media este foarte buna pentru ca mai tempereaza putin din abuzurile la care suntem pusi in fiecare zi de catre autoritatile romane ! Caz clar : treaba cu cnp-ul ! Unde credeti Dvs. ca as putea sa mai gasesc formularele semnate de mine daca as fi in situatia sa primesc amenda ? Cred ca am ridicat o problema corecta la care Dvs. nu v-ati gandit (pentru ca orice minte umana este limitata ) si de asta tot incercati sa ma lamuriti ca nu-mi va cere nimeni aceasta dovada ca am participat la recensamant. Dar va asigur ca vor exista situatii de acest gen (abuzuri grosolane ) care nu stiu cum se vor rezolva !
2) daca am spus ca trebuie sa dam de pamant cu cei incompetenti si rauvoitori inseamna ca am folosit cuvinte nepotrivite ? va inselati ! am folosit cuvinte prea blande !

1. Cu mintea mea asta limitata nu pot sa imi imaginez CINE si DE CE ar putea sa va ceara o dovada ca ati dat datele recenzorului iar in caz contrar sa va amendeze.
Notati numele si prenumele recenzorului, data si ora la care a venit la dvs. acasa. Dovada de participare la recensamant, ca formular in sine, nu exista.

2. Raman la parerea de moderator ca acel cuvant pe care vi l-am editat nu are ce cauta in forum referitor la nimeni. V-am editat un singur cuvant, l-am inlocuit cu ei. Haideti sa nu gasim in asta un motiv de cearta si sa incheiem discutia in doi, aici.

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011: voi fi amendat daca refuz sa divulg cnp? popescu ana popescu ana Care sunt consecintele legale, daca refuzi sa dai CNP-ul la recensamant? Esti obligat de lege sa-l dai, avand in vedere ca CNP-ul este ceva personal? (vezi toată discuția)
Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?) ilie0001 ilie0001 Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie ... (vezi toată discuția)