banu20 a scris:
Bun dar daca obtin acest cerificat de contabil autorizat mai am nevoie de semnatura unui angajat cu studii superioare.Eu vreau sa stiu daca in cazul in care infiintez o firma daca pot sa intocmesc eu contabilitatea acesteia inclusiv bilantul fara sa depind de altcineva.
Cu un curs de contabilitate, in urma caruia obtii o calificare MEDIE contabila, asa cum am notat in precedentul AI DREPTUL DE A TE ANGAJA cu CIM la un ANGAJATOR si sa efectuezi activitati si sa derulezi proceduri contabile. De preferinta in cadrul unei societati de profil recunoscuta de CECCAR.
In situatia existenta, daca diploma obtinuta este echivalenta cu diploma de studii medii recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, te poti prezenta la examenul de acces la profesia de CONTABIL AUTORIZAT organizat de CECCAR, iar dupa o stagiatura de 3 ani si daca vei reusi la examenul de APTITUDINI, te vei bucura de dreptul de a exercita profesia contabila in calitate de CONTABIL AUTORIZAT; dupa inscrierea in Tabloul CECCAR. Dupa ce ai devenit membru al CECCAR cu drepturi depline vei putea sa profesezi pe piata libera ca PFA ori printr-un SRL asociat unic (ti-ai infiintat o firma).
In conformitate cu prevederile Legii Contabilitatii, si neposedand diploma de studii superioare economice, LEGAL NU AVETI DREPTUL de a intocmi si semna Situatiile de Raportare Contabila, adica in vederea finalizarii activitatii Dvs. VETI DEPINDE DE UN PROFESIONIST CONTABIL CU STUDII SUPERIOARE ori ECONOMIST angajat intr-o pozitie similara conducatorului compartimentului financiar-contabil.