avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Ce fac cu un curs de contabilitate?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Ce fac cu un curs de contabilitate?

Buna ziua,
am facut timp de 9 luni un curs de contabilitate organizat de AJOFM iar acum ma intreb la ce imi foloseste avand in vedere ca nu am facultate.
Daca deschid o firma (unde nu voi fi administrator ) am inteles din Legea 82 ca nu pot sa tin eu contabilitatea numai o persoana cu studii superioare.
La ce este util acest curs daca eu mai trebuie sa angajez un contabil?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 22:32, 12 Noiembrie 2011
O.K!
azi lectorul nostru ne-a spus ca daca obtinem autorizatie de contabil de la CECAR putem sa intocmim noi contabilitatea chiar daca nu avem studii superioare. Eu i-am zis ca in lege se specifica clar ca e vorba de studii superioare dar m-a repezit si a zis sa ma interesez la CECAR.Are rost sa dau examen la CECAR sau nu?

Scuze ca insist dar m-a derutat discutia de azi.
Multumesc.
Ordonanta nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati - republicata

Art. 5. - Se poate prezenta la examenul de admitere prevazut la art. 3 pentru profesia de contabil autorizat persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate de exercitiu deplina;
b) are studii medii cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului;
c) nu a suferit nicio condamnare, care, potrivit legislatiei in vigoare, interzice dreptul de gestiune si de administrare a societatilor comerciale.
Bun dar daca obtin acest cerificat de contabil autorizat mai am nevoie de semnatura unui angajat cu studii superioare.Eu vreau sa stiu daca in cazul in care infiintez o firma daca pot sa intocmesc eu contabilitatea acesteia inclusiv bilantul fara sa depind de altcineva.
banu20 a scris:

Bun dar daca obtin acest cerificat de contabil autorizat mai am nevoie de semnatura unui angajat cu studii superioare.Eu vreau sa stiu daca in cazul in care infiintez o firma daca pot sa intocmesc eu contabilitatea acesteia inclusiv bilantul fara sa depind de altcineva.

Cu un curs de contabilitate, in urma caruia obtii o calificare MEDIE contabila, asa cum am notat in precedentul AI DREPTUL DE A TE ANGAJA cu CIM la un ANGAJATOR si sa efectuezi activitati si sa derulezi proceduri contabile. De preferinta in cadrul unei societati de profil recunoscuta de CECCAR.
In situatia existenta, daca diploma obtinuta este echivalenta cu diploma de studii medii recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, te poti prezenta la examenul de acces la profesia de CONTABIL AUTORIZAT organizat de CECCAR, iar dupa o stagiatura de 3 ani si daca vei reusi la examenul de APTITUDINI, te vei bucura de dreptul de a exercita profesia contabila in calitate de CONTABIL AUTORIZAT; dupa inscrierea in Tabloul CECCAR. Dupa ce ai devenit membru al CECCAR cu drepturi depline vei putea sa profesezi pe piata libera ca PFA ori printr-un SRL asociat unic (ti-ai infiintat o firma).
In conformitate cu prevederile Legii Contabilitatii, si neposedand diploma de studii superioare economice, LEGAL NU AVETI DREPTUL de a intocmi si semna Situatiile de Raportare Contabila, adica in vederea finalizarii activitatii Dvs. VETI DEPINDE DE UN PROFESIONIST CONTABIL CU STUDII SUPERIOARE ori ECONOMIST angajat intr-o pozitie similara conducatorului compartimentului financiar-contabil.

Alte discuții în legătură

Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Toate societățile comerciale au nevoie de contabil autorizat/atestat? semnătura administratorului nu-i suficientă? marcel.damaschin marcel.damaschin Orice societate are nevoie de contabil autorizat/atestat? Semnatura administratorului nu-i suficienta? Evident, nu includ si vizarea bilantului anual. Multam! (vezi toată discuția)
Contabil firma ramiha ramiha Buna ziua, Am o firma nou infiintata si sunt in faza de cautarea unui contabil. Intrebarea este: ce conditii trebuie sa indeplineasca un contabil pentru a ... (vezi toată discuția)